Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.04.2013.

12:58

Nedović: NBA liga je moj san

Srpski košarkaš Nemanja Nedović istakao je da mu je NBA liga san, ali da je još rano pričati o mogućnosti da se u Sjedinjene Države preseli već ovog leta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Eksperti u najjačoj ligi na svetu kažu da bi Nedović mogao da bude izabran sredinom druge runde drafta. Bek Lijetuvos Ritasa je prošlog leta prelazeći iz Crvene zvezde Telekom u litvanski klub, potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju da može da ode u najjaču ligu posle svake sezone.

Tačno je da imam opciju da idem u NBA ligu, ali je još rano da pričamo o tome. Veoma mi je lepo u Ritasu, osećam se kao kod kuće“, istakao je Nedović.

Na konstataciju da su tokom sezone mnogi NBA skauti dolazili da ga gledaju, Nedović je rekao:

Koliko znam NBA skautima nije dozvoljeno da razgovaraju sa igračima. Znam da su neki od njih pričali sa mojim saigračem Miltonom Palasiom. Međutim, Milt mi je samo rekao da su dolazili da me gledaju. Ništa više. U svakom slučaju, NBA je najbolja liga na svetu i sjajno je saznanje da su skauti timova iz takve lige dolazili u Viljnus da vas vide na delu“.

Poznato je da je Nedović veliki fan NBA lige.

Od 2002. godine stalno pratim dešavanja u NBA. Moj san je da igram u NBA, ali prvo moram da završim ovu sezonu u Ritasu i da mi misli budu okreneute samo ka uspehu tima. Ima vremena da pričamo o draftu“, naglasio je Nedović, „Postoje momenti kada pomislim kako bih se ponašao u nekoj od situacija koje vidim. Iskreno, nisam još ni trenirao sa NBA ekipom. Tek kada se bude završila sezona, imaću prve treninge sa NBA timovima i videću kako je to. Videćemo da li sam spreman ili ne. Još ne znam sa kojim timovima ću trenirati. Ono što je sigurno je da kada se sezona završi dolazim u Beograd, kao i da ću biti na Evrokampu u Trevizu. Posle tog kampa ću ići na treninge za NBA timove, ali gde, ne znam“.

Nedović ističe da će se bez obzira na moguće obaveze u NBA ligi odazvati pozivu selektora Dušana Ivkovića ukoliko ga dobije.

Ako me selektor Ivković bude pozvao, naravno da ću se odazvati. Kampovi u NBA počinju 25. juna, i ako se nađem na spisku Srbije, biću na raspolaganju.. Leto će biti naporno“, zaključuje Nedović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu