Nova vest
Košarka

Utorak, 16.04.2013.

21:28

Pre deset godina povukao se najveći

Na današnji dan pre 10 godina najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odigrao je poslednju NBA utakmicu u karijeri.

Izvor: A Gutović

Autor:A Gutović

Default images

16. aprila 2003. Vašington Vizardsi gostovali su u Filadelfiji, a publika je na predstavljanju ekipa tri minuta ovacijama pozdravila Džordana.

“Košarka je moj život. Ja sam koristio ovu igru i ona je koristila mene. Košarka mi je dala mnogo materijalnih stvari, a uz nju sam dobio mogućnost i da dotaknem živote ljudi."

"Meni je košarka kao najbolji prijatelj, ali nekada odrastete i odaljite se od najboljih drugova”, rekao je MJ pred početak svog poslednjeg meča u karijeri.

Dva i po minuta pre kraja, kada je već bilo poznato da će Siksersi slaviti, Majkl se vratio na parket, a Erik Snou ga je namerno faulirao. MJ je ubacio oba slobodna bacanja i to su bili njegovi poslednji šutevi u karijeri. Cela hala je tada ustala na noge kako bi ispratila legendu u penziju.

Majkl Džordan je u februaru ove godine proslavio jubilarni 50. rođendan, a tim povodom napravili smo listu od deset najboljih momenata u njegovoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu