Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.03.2013.

13:02

Bertomeu za B92: Nema EL bez ABA

Zbrka u vezi sa plasmanom u Evroligu potresla je košarkašku scenu u regionu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelni ljudi ABA objašnjavaju dogovor sa Evroligom po medijima, klubovi su ili ogorčeni ili se ne oglašavaju, a ’zeleni sto’ dobio je primat nad parketom u završnici takmičenja, što ozbiljna liga sebi ne bi smela da dozvoli.

Đordi Bertomeu, izvršni direktor Evrolige, u ekskluzivnom intervjuu za B92 kaže da će Igokea i Budućnost sigurno moći da nastupe u Evroligi, pod uslovom da izbore plasman i da ispune sve ostale kriterijume.

Takođe, Bertomeu za B92 odgovara na primedbe da kompromis sa ABA ligom diskriminiše Igokeu, govori o optužbama da je za Evroligu novac primaran u odnosu na sportski aspekt i objašnjava zašto Partizan nije dobio A licencu.

Na kraju, izvršni direktor Evrolige rekao nam je da je ABA liga jedini put za srpske klubove da se domognu elitnog evropskog takmičenja i da bi eventualno istupanje iz regionalnog takmičenja koštalo naše ekipe EL.

Razgovor sa izvršnim direktorom Evrolige pročitajte u našoj rubrici "Intervju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve