Nova vest
Košarka

Sreda, 13.03.2013.

22:45

Ćapin: Pokazaćemo karakter u Splitu

Košarkaši Radničkog u četvrtak od 19 časova gostuju ekipi Splita u prvom meču pretposlednjeg kola regionalne ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kragujevčani trenutno drže četvrto mesto na tabeli sa skorom od 15 pobeda i devet poraza i još uvek imaju dobre šanse za plasman na ’fajnal for’. S druge strane, Split je pretposlednji i sa Zadrom, Splitom i Širokim se bori za opstanak u regionalnom takmičenju.

Split je ekipa koncipirana od jako iskusnih igrača na tri najvažnije pozicije u timu, to su Vujčić, Subotić i Mimica. Ostatak sastava su mlađi, talentovani, dobri igrači koji su dosta napredovali od početka sezone. Vodi ih trener Erjavec koji je isto nekada bio vrhunski igrač, a stasava u odličnog trenera. Igra im se bazira na saradnji Vujčić-Sobin, pod košem Mimica, kao izraziti šuter koji dobro koristi blokove da dođe do poena. Subotić je jednako bitan, povezuje redove kao dobar asistent. Na domaćem terenu igraju mnogo bolje nego u gostima, otuda ih smatram favoritom. Ova liga je pokazala nebrojeno puta da svako može svakoga da pobedi, zato ne smatram da smo favoriti u meču protiv Splita“, rekao je najbolji igrač Kragujevčana Aleksandar Ćapin.

Radnički je donosio bodove ove sezone iz Skoplja, Zagreba, Olaja, Novog Mesta i Širokog Brijega, najčešće iz atmosfera koje su uglavnom bile uzavrele. Nešto slično sledi u splitskoj dvorani. Sa druge strane, Split je do sada pet puta poražen na svom terenu, a bolji su bili Partizan, Zadar, Igokea, Solnok i Krka.

Pristup će, siguran sam, biti dobar kao i na većini utakmica. Bitno je da ostanemo u igri do samog kraja, da se domaćin ne odvoji nekom razlikom koju bismo morali da jurimo. Za to nam treba staloženost, vera celog tima i stručnog štaba da možemo da dođemo do istorijske šanse za klub, konkurišemo za sam vrh Jadrana“, naglasio je Ćapin, „Mi smo izrazito šuterska ekipa, igramo lepu, dinamičnu košarku sa puno koševa i tranzicije. Kad smo u svom ritmu, teško da iko može da nas pobedi. Ključ je da uspostavimo taj ritam, da budemo hrabri, puni samopouzdanja kao u utakmicama pobedonosne serije koju imamo pre Zadra. Verujem da nam pobeda onda neće izostati. Uostalom, ovo je utakmica koja je teška jer je najbitnija u sezoni za sve nas, a jedino se u takvim mečevima gradi pobednički karakter. Verujem da ga imamo, a u četvrtak je na nama da ga pokažemo. Poraz za nama je sastavni deo sporta. Dobro je da nam se i to desi ako izvučemo pouke iz tog neuspeha. Mislim da će pozitivno da se reflektuje na parketu već u sledećem kolu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu