Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.11.2012.

20:36

Ritas izgubio derbi pred Partizan

Naredni rival Partizana u Evroligi, Lijetuvos Ritas poražen je u velikom litvanskom derbiju od Žalgirisa 90:79 (26:20, 20:23, 17:25, 16:22), kod kuće.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji u Ritasu bio je Renaldas Seibutis sa 25 poena i 6 asistencija, Nemanja Nedović je meč završio sa 11 poena, dok je Mindaugas Katelinas dodao deset.

Partizan mt:s dočekuje Lijetuvos Ritas u osmom kolu Evrolige, u četvrtak od 20:45 časova u hali "Pionir". Pobednik ovog meča zadržaće šansu da se plasira u Top 16 fazu, poraženi će završiti sezonu u EL.

Marko Popović predvodio je Žalgiris sa 20 poena, Ibrahim Džaber je dodao 16 uz 5 ukradenih lopti. Dvocifren učinak imali su još Rimantas Kaukenas sa 12, te Mindaugas Kuznskas i Vitenis Lipkevičijus sa po deset poena.

Ritas je odlično počeo meč, Seibutis je pogodio tri trojke u prvoj četvrtini koju je domaći tim dobio 26:20. Tokom drugog dela Ritas je imao i 12 poena prednosti, ali je Žalgiris uspeo da smanji na samo -3 do poluvremena.

U nastavku su gosti potpuno dominirali, preokrenuli rezultat i stigli do 13 poena prednosti, koju su za razliku od rivala znali da sačuvaju.

Žalgiris je drugi u ligi sa četiri pobede iz četiri meča, ali ima tri utakmice manje od lidera Prienaija, koji ima maksimalan učinak iz sedam duela. Lijetuvos Ritas je doživeo prvi poraz, a kao i rival iz Kaunasa odigrao je tek tri utakmice u šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu