Nova vest
Košarka

Petak, 09.11.2012.

20:36

EL: Partizan ponovo pao u finišu

Košarkaši Partizana izgubili su od Bamberga u hali „Pionir“ sa 77:72 u petom kolu grupe D Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iako su ’crno-beli’ tokom većeg dela meča kontrolisali rezultat i imali osam poena viška na pet minuta do kraja, čini se da je imperativ pobede bio preveliko breme za Partizan.

Ekipa Duška Vujošević tako je treći put u pet kola izgubila u neizvesnoj završnici, posle CSKA i Barselone. Partizan je jedini tim Evrolige koji posle pet kola nema nijedan trijumf, dok Bamberg ima skor 2-3.

Najbolji u taboru Partizana bili su Vladimir Lučić sa 17 poena (5-10 iz igre, 7sk. i 2ast) i Đorđe Gagić sa takođe 17 pona i 7 skokova. Osim njih, jedini 'dvocifren' bio je Dru Gordon sa 10 poena i 8 skokova.

Boštjan Nahbar predvodio je Bamberg sa 19 poena (8-19 iz igre, 6sk), Kejsi Džejkobsen ubacio je 18, a Tedi Gipson 13 poena.

Tekstualni prenos meča:

Uprkos izvanrednoj atmosferi u dvorani Pionir, Bamberg je solidno počeo meč, pre svih Nahbar i Gipson.

Nemci su zahvaljujući njima imali prednost tokom većeg dela prve četvrtine imali blagu rezultatsku prednost, a Partizan je počeo pomalo nervozno.

Ipak, kolektivnim naporom u napadu i čvrstom odbranom domaći tim držao je priključak, a nakon poena Gordona Partizan je prvi put poveo na minut do kraja prve četvrtine (16:14).

U sledećem napadu Nahbar je bio precizan za dva poena, a Bertans i Anđušić promašili su trojke u završnici četvrtine (16:16).

Bilo je evidentno da ’crno-beli’ igraju pod pritiskom i da imaju imperativ pobede, a gosti su bili šuterski raspoloženi – Gipson je vezao dve trojke i Bamberg je poveo sa 25:20.

Videvši da šut ne ide njegovoj ekipi, trener Partizana Duško Vujošević odlučio se na igru sa dve ’petice’, što je dalo rezultata – Musli i Gagić postigli su sve poene za Partizan do polovine druge deonice, a posle pogotka Gagića uz faul domaći su poveli sa 28:25.

Gagić (8p) i Musli (6p) trgli su Partizan koji je zaigrao još agresivnije u odbrani i sa brojnim udvajanjima, a Lućićevo zakucavanje u kontri i pogoci sa penala zaokružili su seriju 12-0 (32:25).

Iako su na kratko prekinuli seriju Partizana, košarkaši Bamberga nisu imali nikakvo rešenje za energičnu odbranu rivala.

Partizan je imao i devet poena viška, gosti su na kratko smanjili zaostatak, ali je posle novih poena odličnog Lučića Partizan na 15-minutni osmor otišao sa +8 (41:33).

Slično kao na početku meča, Bamberg je bolje počeo, Partizan nije imao dobar protok lopte u napadu, a najviše zahvaljujući Džejkobsonu i Zirbeu gosti su spustili zaostatak na samo dva poena.

Ipak, i ’crno-beli’ su ponovo došli do svoje igre i atraktivnim zakucavanjima Lučića i Bertansa čuvali su plus na semaforu.

U finišu trećeg perioda Partizan je pojačao gas – Vesterman je pogodio trojku, Gordon je bio precizan sa distance, a Gagić je sa penala kompletirao seriju 7-0 (57:48).

Nijedna od ekipa nije imala mnogo uspeha u šutu za tri poena i u vrlo neefikasnom početku poslednjeg perioda Partizan je uspevao da čuva prednost od osam poena, koliko je imao pred poslednji dvominutni odmor.

Međutim, nakon pogodaka Džejkobsena i Forda Bamberg je prišao na -4 (68:64) na nešto više od četiri minuta do kraja. Usledio je važan interval meča, nijedan od timova nije pronalazio put do koša, a post je prekinuo Gagić sa linije penala (70:64).

Uporni Bamberg nije se predavao i Gavel je sa šest uzastopnih poena uspeo da kazni nekoliko loših rešenja u napadu Partizana – 70:70 na minut i po do kraja.

Potom je Bertans olako izgubio loptu na izvođenju auta, ali je Gavel pogodio samo jedan od dva penala (75:70). Anđušićeva trojka zatim je ’ispala’ iz koša, ali je Gagić poentirao posle ofanzivnog skoka na osam sekundi do kraja.

Džejkobsen je potom bio siguran sa linije penala i tako je odlučio meč u korist svog tima.

PARTIZAN: Tomas 4, Milutinov, Vesterman 3, Lučić 17, Milosavljević 3, Gagić 15, Musli 8, Čakarević, Đekić, Gordon 10, Andjušić 5, Bertans 5.
BAMBERG: Gipson 13, Goldsberi, Nahbar 19, Tada 3, Rihter, Nojman 1, Ford 6, Vilijams, Džejkobsen 16, Gavel 6, Zirbes 8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu