Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2012.

18:56

EL: Partizan poražen u Istanbulu

Košarkaši Partizana m:ts porazom su počeli novu sezonu u Evroligi, bolji je bio Bešiktaša u Istanbulu sa 81:65.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Partizan je bio konkurentan veći deo meča, potom je uspeo da sa -13 stigne na -6 uoči poslednje četvrtine, ali je domaći tim polovinom perioda prelomio meč trojkama Kristofera za vođstvo od 73:55.

Vladimir Lučić postigao je 18 poena, dok je dvocifren bio još samo Leo Vesterman sa 12. Bešiktaš je do pobede u debiju u EL vodio Partik Kristofer sa 25 poena (5/6 za tri), dok je 15 postigao Kurtis Džerels.

Očajno je odigrao Tori Tomas koji je imao negativan indeks korisnosti 9, (0/2 dva, 0/3 tri), a nije se proslavio ni Dejan Musli (4p, 2/7 šut, 4sk) sa -7. "Crno-belima" nije pomogao ni najbolji meč Drua Gordona otkako je stigao u Beograd (9p, 4/10 šut, 3sk).

Bešiktaš: Guler 4 (4sk, 4as), Akin, Ačik 5, Vidmar 3 (2blk), Foker 4 (5sk, 3blk), Kristofer 25 (trojke 5/6), Četin 8, Markota 2, Dašić 2, Heršek 6, Ozer 7, Džerels 15.

Partizan mt:s: Vesterman 12 (3sk, 3as), Tomas, Milutinov, Lučić 18 (4sk), Milosavljević 9 (6sk), Gagić 9 (6sk, 6izg), Bogdanović 4, Musli 4 (4sk, 4izg), Čakarević, Gordon 9, Anđušić, Bertans.



U preostalim mečevima grupe D, CSKA je u četvrtak savladao Lijetuvos Ritas, posle čega su Litvanci otpustili Aleksandra Džikića. U drugom meču u petak Barselona je bila sigurna protiv Bamberga.

U sledećem kolu Partizan mt:s dočekuje moskovski CSKA u "Pioniru" 18. oktobra.

Partizan je odlično otvorio meč u Istanbulu, poveo 13:9, ali su igrači Bešiktaša iskoristili nešto slabiji šut "crno-belih" za dva (9/20), te sa sedam trojki stekli solidnu prednost na poluvremenu.

Partizan je startu bi siguran u napadu, a predvođeni Vestermanom i Milosavljevićem poveli su 13:9. Nakon što je Grodon bio polovičan sa penala za 14:11, usledila je serija domaćina od 8:0 za preokret i prednost od 19:14 na kraju prvog perioda.

U drugom periodu ekipe su igrale na serije, a Bešiktaš je slabost u skoku nadoknadio spoljnim šutem. Nakon što su Lučić i Bogdanović vratili Partizan na pola koša zaostatka, Bešiktaš je zaigrao bolje u odbrani, blokirao pokušaje Bogdanovića i Muslija, te poenima Ozera i Gulera poveo 26:18.

U narednih nekoliko minuta Partizan je igrao bolje, predvođen kapitenom Lučićem sa dva uzastopna koša ponovo se vratio na koš zaostatka, ali je vrlo brzo usledila nova serija Bešiktaša. Pošto je Hersek pogodio trojku, istom merom uzvratio je Lučić za 34:29. Novog povratka u egal ipak nije bilo, Džerels novom trojkom i Kristofer zakucavanjem su doneli Bešiktaši maksimalnih +9 na poluvremenu - 39:30.

Partizan je poenima otvorio i drugo poluvreme, da bi usledila nova šuterska serija Turaka koji su koševima Džerelsa i Kristofera koji je pogodio trojku sa osam metara, stigli do dvocifrene prednosti (44:32). Vesterman je na trenutak prekinuo seriju domaćina, da bi Kristofer novom trojkom održavao ritam Bešiktaša.

Džerels je novom trojkom sačuvao dvocifrenu prednost Turaka, da bi potom Partizan ušao u bolji ritam, te predvođen Druom Gordonom smanjio na 55:48. Vidmar je na trenutak zaustavio nalet beogradskih "crno-belih", ali je potom konačno stigla trojka i za Partizan, Lučić je pogodio za -6. Do kraja perioda srpski šampion ipak nije uspeo da se u potpunosti vrati u meč, Ozer i Folker su vratili Bešiktaš na 61:53 uoči poslednje četvrtine.

Samo što je Partizan uhvatio priključak, Bešiktaš nošen sjajnom podrškom sa tribinasa dve trojke i kucanjem Kristofera, te polaganjima Dašića i Folkera diže prednost na maksimalnih +18 (73:55). Tim je domaćin prelomio meč protiv najmlađeg tima u Evroligi, i na kraju slavio sa 81:65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu