Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

12:51

Zvezda gostuje oslabljenom Splitu

Posle tri godine pauze Jadranska liga se igra i u Splitu, a prvi gost hrvatskom klubu biće Crvena zvezda u subotu od 21 čas u Gripama.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Crvena zvezda se u letnjem prelaznom roku znatno pojačala i uz Partizan i Cedevitu predstavlja jednog od kandidata za osvajanje ABA lige. Naravno ne treba zaboraviti ni Cibonu koja je pred kraj prelaznog roka dovela par proverenih pojačanja kao ni ljubljansku Olimpiju.

Sa druge strane trenutni kvalitet Splita je nepoznanica za javnost i ostaje da se vidi kako će ekipa napredovati u narednih nekoliko kola. U pitanju je najmlađa ekipa u ligi koju sa klupe predvodi Mladen Erjavec, uz iskusnog Nikolu Vujčića, ali i talentovanog Darija Šarića koji je u letnjem prelaznom roku pojačao Splićane. Ekipu Splita su takođe pojačali i Vedran Vukušić koji je stigao iz Cedevite, kao i Filip Kraljević.

Uz poznatu činjenicu da je na Gripama uvek teško igrati Zvezda je još u četvrtak doputovala u Split kako bi se tim maksimalno pripremila za susret sa splitskom ekipom.

Trener domaćih Mladen Erjavec smatra da bi njegova ekipa uz pomoć navijača mogla da pobedi i favorizovanu Zvezdu.

“Postavićemo se kao pravi domaćini, a tako ćemo se postaviti in a svakoj utakmici na Gripama. Očekujem da ćemo igrati čvrsto u odbrani i da ćemo biti kompaktni. Posle dugo vremena igraće se velika utakmica u našem gradu, a interesovanje navijača je ogromno”, rekao je Erjavec.

Ipak, posao Zvezdi bi mogao da bude znatno olakšan s obzirom da mladi Šarić neće igrati i da Erjavec praktično ne zna sa kojim će sastavom izaći na teren.

“Individualno su izuzetno jaki, dosta igrača može da ubacuje poene u serijama. Njihove ambicije su najviše, žele da igraju Evroligu, a po budžetu su uz Cedevitu najskuplji tim. U bilo kojem sastavu moramo dati 200% svojih mogućnosti. Želimo da posle svake utakmice navijači iz dvorane izađu zadovoljni. Imamo najmanji budžet u ABA ligi, ali u našoj dvorani nikome neće biti lako”, dodao je trener Splita.

Crvena zvezda će u Dalmaciji ostati celu nedelju jer sledeću utakmicu igraju protiv Zadra u gostima.

Trener Zvezde Milivoje Lazić je pred put u Split izjavio da ekipu čekaju dva jako teška gostovanja, ali da se nada da će iz oba meča izaći kao pobednik.

U košarkaškoj istoriji Zvezda i Split su odigrali ukupno 81 put, Zvezda je bila pobednik 44 puta dok je Split pobedio 37 puta, dok u novijoj istoriji Zvezda ima skor 12:1 protiv tima iz Splita.

Utakmica Split – Crvena zvezda igra se u subotu u 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu