Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.08.2012.

21:40

U18: Srbija - Italija (20.15h)

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak utakmicom sa Italijom (20.15h) počinje drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Srbija je u grupi A zauzela drugo mesto posle pobeda nad Ukrajinom (75:54) i Nemačkom (83:54) i poraza od Španije (93:68).

Selekotor srpskih juniora Dejan Mijatović smatra da je njegov tim 110 minuta igrao odlično.

"U prva tri meča na šampionatu odigrali smo skoro 110 minuta odlične košarke. Protiv Ukrajine i Nemačke prikazali smo igru sa kojom verujem imamo šansu da se borimo za visok plasman, ali zbog sopstvenih grešaka surovo smo kažnjeni u duelu sa selekcijom Španije. Dozvolili smo rivalu da potpuno iskontroliše skok igru, nametne svoj stil, dok mi nismo prepoznali i našli rešenja za njihove česte promene odbrana. Usledila je serija 16:0 za samo pet minuta, posle čega ni psihički ni mentalno nismo mogli da se vratimo u utakmicu. Ova ekipa nikad nije primila čak 31 poen za četvrtinu što nam se juče desilo. Poraz nam je teško pao, ali nismo sastančili ili paničili posle završetka meča. Momci su se pošteno borili i sa te strene niko im ništa ne može prigovoriti. Svesni svo svoje snage i kvaliteta, činjenice koliko smo naporno radili u prirpemnom periodu i da put do vrha nije posut ružama."

Mijatović: Možemo da ispunimo zacrtane ciljeve

U drugoj fazi šampionata, u grupi E srpske juniore očekuju mečevi sa selekcijama Italije, Litvanije i Grčke:

"Ovaj deo kostura je mnogo jači. Ukrajina je na primer izbacila sjajnu selekciju Nemačke, koja će se, što apsolutno niko nije očekivao boriti za opstanak. Nema lakih protivnika na ovom šampionatu, protiv svakog mora da se pruži maksimum da bi se osvojili bodovi. Naša računica je sasvim jasna u naredna tri meča potrebne su nam dve pobede kako bi se plasirali u četvrtfinale i igrali najvažniji meč na turniru koji donosi plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine i borbu za medalje. Italijani, Litvanci i Grci su veoma slične, atipične ekipe. Nemaju izrazito, visoke igrače, ali dosta šire igru, a gotovo svi šutiraju za tri poena. Forsiraju zonske odbrane, često su u presingu i potrebno je da se što bolje adaptiramo i pronalazimo najbolje rešenja. Ponavljam, da ipak mnogo toga zavisi od nas, ako budemo imali kontrolu skoka, ispunimo sve defanzivne zadatke i budemo držali koncentraciju svih 40 minuta uveren sam da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve – zaključio je Dejan Mijatović.

Srbija posle utakmice sa Italijom u uotrak igra sa Litvanijom od 18 časova, a zatim u sredu od 15.45h sa Grčkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu