Nova vest
Košarka

Sreda, 14.03.2012.

20:21

Partizanu derbi za samopouzdanje

Košarkaši Partizana mt:s savladali su u "Pioniru" zagrebačku Cedevitu 67:63 (19:12, 10:24, 19:15, 19:12), u derbiju 25. kola regionalne ABA lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su se tako izjednačili sa zagrepčanima na drugom mesuz po broju pobeda (18), ali su zbog ubedljivog poraza iz Zagreba ipak i dalje treći na tabeli.

Ova dva tima će biti rivali i u polufinalu Fajnal fora u Tel Avivu, pa je Partizan pobedom najavio pogod na novo finale regionalnog takmičenja.

I ovaj put Partizan je morao da se bori sa odlični šutem rivala za tri poena (10/23), ali su sada "crno-beli", za razliku od meča sa Olimpijom, kontrolisali skok u odbrani te dominacijom u reketu stigli do pobede.

Briljirao je Milan Mačvan sa 17 poena (3/6 dva, 2/4 tri) i 9 skokova, dok je 14 poena imao Miroslav Raduljica. Dominik Džejms je imao po 8 poena i asistencija, te 4 ukradene lopte.

Goste je predvodio Kristofer Oven sa 11 poena (3/7 tri), toliko je imao i Ovens, dok je 10 dodao Matijaz Smodiš koji se 'izgubio' u drugom poluvremenu.

"Crno-beli" su sjajnim šutem za dva poena odlično krenuli na startu meča i poveli 13:5, zagrepčani su vezali nekoliko koševa u finišu, ali je Partizan ipak dobio prvi period sa +7 (19:12).

Međutim, sve se promenilo u drugoj četvrtini. Partizan je promašivao šuteve, gosti su se razigrali, pre svih Matijaz Smodiš, izjednačili trojkom Vorena na 23:23, a onda u drugom delu perioda serijom 13:6 stkli sedam poena prednosti pred poluvreme (36:29).

U trećem periodu konačno je proradio šut za tri poena kod Partizana, Milosavljević je ubacio dve, Mačvan postigao još jednu trojku, te uz još nekoliko poena vratili prednost "crno-belima" (46:42).

Međutim, u poslednjem minutu četvrtine Voren i Opačak su uzvratili iza linije 6.75, a Bilan je u finišu pogodio koš uz dodatno slobodno, te je Cedevita sačuvala prednost uoči poslednjih deset minuta (51:48).

Košem Anđušića i novom trojkom Mačvana Partizan ponovo prelazi u prednost (53:51), gosti takođe pogađaju i nastavljaju rezultatsku klackalicu, međutim, Raduljica veže četiri poena, a potom Džejms krade loptu i Milosavljević zakucava u kontri za pet poena prednosti (59:54).
Voren i Opačak trojkama zadržavaju priključak Cedeviti, a razigrani Raduljica nastavlja da dominira u reketu pa Partizan ostaje u prednosti (63:60).

Anđušuć sa penala vraća +5 šampionu, ali Voren postiže treću uzastopnu trojku za Cedevitu te Partizan nikako ne uspeva da prelomi meč (65:63).

Usledila je penal završnica u poslednjih 15 sekundi, Anđušić nije popustio pod pritiskom te pogađa oba, a onda gosti uzimaju tajm-aut. Kristofer Voren je dobio šansu da šutira trojku za nadu gostiju, ali bi bilo previše da je pogodio treću uzastopnu, te Partizan stiže do pobede sa 67:63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu