Nova vest
Košarka

Sreda, 22.02.2012.

11:37

Pešić preuzima selekciju Nemačke

Trener Crvene zvezde Diva Svetislav Pešić preuzeće nacionalnu selekciju Nemačke objavio je sajt tog kluba, ali to neće uticati na njegov rad u klubu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

“U utorak smo se dogovorili, samo još da potpišemo ugovor”, rekao je Pešić nemačkim medijima.

Nemački mediji pišu da 62- godišnji stručnjak bio idealan izbor za novog selektora te zemlje. “Unapred se radujem novom poslu”, rekao je Pešić koji će nemačku voditi do 2016. godine, a glavni cilj je da se ekipa kvalifikuje na OI u Rio de Žaneiru.

Izuzetno mi je drago što smo postigli dogovor sa takvom trenerskom veličinom kakav je Pešić", rekao je predsednik košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs.

"Dugo sam razmišljao, pre svega zbog mojih obaveza u ovom započetom projektu sa Crvenom zvezdom, ali sam nakon razgovora sa rukovodstvom kluba odlučio da prihvatim poziv mojih prijatelja iz nemačkog saveza. Znači, godišnjeg odmora ni ove godine neće biti", rekao je Pešić za zvanični sajt kluba.

Prvi čovek "crveno-belih" Nebojša Čović izrazio je svoje zadovoljstvo činejnicom da će trener kluba biti selektor tako ambiciozne reprezentacije kakva je Nemačka.

"Dugo sam razmatrao opciju da našem treneru Pešiću damo saglasnost da preuzme selekciju Nemačke. U konsultacijama sa ljudima iz uprave kluba zajednički smo doneli pozitivnu odluku na to nas je navelo tri razloga. Prvi razlog je da je za Zvezdu čast da njen trener bude selektor reprezentacije Nemačke. Drugi je da je Pešić sam pristao da se odrekne godišnjeg odmora pa se njegov angažman u selekciji Nemačke neće odraziti na rad u Crvenoj zvezdi. Treći razlog je da smo na ovaj način pokušali da odobrovoljimo gospođu Merkel da Srbiji da zeleno svetlo za kandidaturu za ulazak u Evropsku uniju", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve