Nova vest
Košarka

Sreda, 28.12.2011.

20:31

Pjaniđani: "Neobična grupa"

Trener Montepaskija Simone Pjaniđani rekao je da će biti veliki izazov igrati u grupi F Top 16 faze Evrolige sa tri španska kluba – Realom, Unikahom i Bilbaom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Ovo je neobična i posebna grupa, sa tri tima iz iste zemlje. Teško je bilo šta prognozirati, pogotovo što se svi naši rivali međusobno vrlo dobro poznaju. Real igra sjajno, na istom je nivou kao Barselona. Mislim da će i raspored utakmica igrati veoma važnu ulogu – mi prvi meč igramo kod kuće, a zatim dva puta gostujemo“.

Pablo Laso, trener Real Madrida, kaže da je grupa teška i dodaje:

“Montepaski je tim sa velikim potencijalom koji je prethodnih godina odličnim rezultatma izgradio ime u Evropi. Igraju sjajno u odbrani i imaju mnogo igrača u rotaciji. Igramo sa tri španska tima i pozitivno je što nećemo dugo putovati. Unikaha ima jasno definisanu igru i, uprkos povredama, ima dobru sezonu. Mi iz sopstvenog iskustva znamo da je Bilbao opasan protivnik jer nas je dobio u domaćem šampionatu”.

Trener Unikahe Ćus Mateo smatra da njegov tim može da prođe dalje.

“Grupa je vrlo teška, kao i ostale tri. Ako budemo igrali dobru košarku, imamo šanse da prođemo dalje kao i svi ostali. Moramo da budemo hrabri i da predstavljamo izazov za ostale rivale”.

Predsednik Bilbaa Predrag Savović rekao je da će konkurencija u gruši biti ogromna i dodao je:

“Mislim da će nam navijači dosta pomoći, znaju da se suočavamo sa vrhunskim i talentovanim ekipama. Mi želimo da nastavimo da igramo čvrsto, da budemo jaki i da dobijamo važne utakmice”.

Izjave posle žreba trenera iz grupe E pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu