Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.12.2011.

09:13

Kokoškov: “Nemamo igrače za NBA”

Pomoćni trener Finiks Sansa Igor Kokošov rekao je da je prošlo vreme srpske dominacije u NBA ligi, prenose „Večernje novosti“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pre deset godina imali smo 11 igrača u najjačoj ligi na svetu, a sada su tu samo Darko Miličić, Vladimir Radmanović i Aleksandar Pavlović, dok boje Srbije brani i Kokoškov.

U jednom trenutku smo bili daleko ispred svih, a sada imamo trojicu igrača, koje možemo da nazovemo i veteranima. Lepo je da neko predstavlja srpsku košarkašku školu, ali ne dominiramo kao što je to ranije bio slučaj“, istakao je Kokoškov.

Na pitanje koliko smo izgubili penzionisanjem Predraga Stojakovića, Kokoškov je rekao:

Odlaskom takvog asa gubimo poziciju u internacionalnoj sferi u NBA. To nije moje mišljenje, nego tužna činjenica“.

Kokoškov se osvrnuo i na to kakva je perspektiva srpskih igrača, a posebno na to šta bivši košarkaš Partizana Jan Veseli može da očekuje u Vašingtonu.

Imamo košarkaše koje smo razvijali, jedan je Čeh Jan Veseli, a drugi Crnogorac Nikola Peković. Oni su stasali u Partizanu, ali ne igraju u našoj reprezentaciji“, rekao je Kokoškov, „Vizardsi nemaju pobednički mentalitet, plašim se da se to ne reflektuje na njegov razvoj. Mislim da trener Sanders veruje u Veselog, iako nije čovek koji ima poverenja u mlade igrače. Jan mora da se nametne, bude igrački drzak kako bi dobio ozbiljniju ulogu u timu“.

Nova sezona u NBA ligi počela je prethodne noći, sa 55 dana zakašnjenja, a Kokoškov je istakao ko su za njega glavni favoriti za titulu.

Na Istoku je Majami broj jedan. Sa Vejdom, Džejmsom i Bošom, od njih se očekuje i da uzmu titulu. Tu su još Lejkersi, Dalas, od Oklahome mnogo očekujem. Klipersi bi mogli da iznenade, angažovali su Pola i iskusnog Bilapsa“, naglasio je Kokoškov.

Kokoškov je od 2008. selektor Gruzije, koja je letos debitovala na Evropskom prvenstvu. Nedavno je od predsednika dobio orden časti, jedno od najvećih priznanja u ovoj zemlji.

Nisu košarkaška zemlja, ali vole ovaj sport. Nemam ugovor, ali uvek mogu da računaju na mene. Prioritet je NBA, a posao selektora fakultativna aktivnost“, rekao je Kokoškov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve