Nova vest
Košarka

Subota, 26.11.2011.

18:45

ABA: Zvezda ponovo pala u finišu

Košarkaši Crvene zvezde Beograd izgubili su od Krke u Novom mestu sa 75:73, u devetom kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Svetislava Pešića sada ima skor od dva trijumfa i sedam poraza.

Zvezdu su predvodili Nemanja Nedović i Petar Popović sa po 17 poena, dok je Sava Lešić dodao 10. Na drugoj strani, Balazić je postigao 18, Petrov 16, a Bakster 14 poena.

Zvezda je odlično počela meč u Novom Mestu, pre svega u odbrani. Tek u 4. minutu domaći tim je postigao prvi koš, a pre toga Zvezda je ubacila šest poena.

U nastavku prve deonice tim Svetislava Pešića uspeo je da zadrži prednost i pred nastavak je vodio sa 17:13.

Početkom druge deonice Zvezda je zaigrala još bolje, pa je veoma brzo stigla i do prve dvocifrene prednosti. Krka se međutim brzo vratila, pa je finiš prvog poluvremena protekao u izjednačenoj igri. Prednost Zvezdi pred poluvreme doneo je Subotić trojkom (35:34).

Zvezda je imala vođstvo i većim delom drugog poluvremena, ali je ponovo pala u samom finišu. Dva minuta pre kraja utakmice Zvezda je imala tri poena prednosti (71:68), ali do kraja nije postigla nijedan koš.

Domaći tim to je iskoristio, napravio je seriju 6-0, Zvezda je u samom finišu imala priliku da izjednači, ali je u poslednjim trenucima Andreja Milutinović izblokiran i Krka je odnela pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu