Nova vest
Košarka

Sreda, 19.10.2011.

14:38

Čović: “Regulisano 3 miliona duga”

Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović rekao je da je u prethodna dva meseca uprava smanjila dug crveno-belih za skoro tri miliona evra.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

“Crvena zvezda ima komplikovanu finansijsku situaciju, a račun je u blokadi od maja 2004. Kad smo došli, klub je imao dug od 14 miliona evra, a do sada smo regulisali oko tri miliona evra”, rekao je Čović.

Skupština kluba na kojoj je potpisan sporazum o saradnji Crvene zvezde i FMP Železnika i formiran tim Crvena zvezda Beograd održana je 12. avgusta.

Čović je istakao da su izmireni dugovi prema nekolicini bivših igrača i trenera, kao i da je rešen spor sa kompanijom Lukoil. Isplaćene su i plate svim zaposlenima za prethodnih 12 meseci.

Prvi čovek crveno-belih rekao je i da očekuje da u skorijem periodu vrate grb kluba, koji je u vlasništvu jedne firme.

Niko nema za cilj da pobegne od obaveza, ali moramo da budemo realni. Još nismo zatvorili ceo budžet i postoje problemi. Ipak, na dobrom smo putu da izmirimo sve obaveze”, naveo je Čović.

Čović je istakao da je glavni cilj ozdravljenje Crvene zvezde i povratak na poziciju koju taj klub zaslužuje u srpskoj košarci. Čović je podsetio i da su crveno-beli prvi klub koji je na ovim prostorima jasno priznao u kakvom se stanju nalazi. Prvi čovek Zvezde rekao je i da očekuje da će uprava uspeti da reguliše dugove u narednih pet godina, kako je to bilo i najavljeno na Skupštini u avgustu.

Moramo da budemo strpljivi i ne sme da bude euforije. Ne mogu odmah da se promene stvari koje su se godinama nagomilavale”, istakao je Čović.

Čović je rekao i da je zadovoljan kako je ekipa počela novu sezonu.

Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, pogotovo ako se setimo od čega smo počeli. Verujem da će Pešićev rad i sistem dati rezultate. Ovo nije kratkoročni koncept”, objasnio je Čović, koji je dodao i da je klub bio u kontaktu sa bekom Igorom Rakočevićem, ali da nisu uspeli da postignu dogovor.

Prema njegovim rečima, o dovođenju novih igrača odlučivaće trener Svetislav Pešić, u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba.

U prva tri kola Jadranske lige crveno-beli su zabeležili jednu pobedu i dva poraza. Beogradski tim će u petak u četvrtom kolu dočekati zagrebačku Cedevitu od 20 časova, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu