Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.08.2011.

14:22

Ilić precrtan, Novica ne putuje

Selektor košarkaša Dušan Ivković precrtao je sa spiska za Evropsko prvenstvo u Litvaniji Mileta Ilića, dok Novica Veličković ne putuje na turnir u Sloveniju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veličković je ‘otpao’ zbog povrede kolena i on će ostati da individualno radi na oporavku u Beogradu, dok je Ivković rekao da je zadovoljan Ilićem, koji je naknadno pozvan na pripreme, ali da se, ipak, odlučio da u timu ostane Boban Marjanović.

Prema Ivkovićevim rečima, presudilo je to što je Marjanović prethodnih godina od početka priprema bio sa ekipom, ali nije putovao na turnire, pa je odlučio da mu sada da šansu.

Najveće probleme sa povredom u proteklom periodu imao je Nemanja Bjelica, ali se on neočekivano brzo oporavio i zbog toga je dobio šansu da ide sa reprezentacijom u Sloveniju

Srpski košarkaši u petak putuju u Ljubljanu, na turnir na kojem će učestvovati reprezentacije iz bivše Jugoslavije, a Ivković će na njemu moći da računa na 14 igrača.

Ovo je završni deo priprema, tokom 15 dana odigraćemo 11 utakmica. Očekuje nas težak posao, ali su to ipak pripremne utakmice i iz njih ćemo pokušati da izvučemo najbolje”, rekao je Ivković.

Što se okupljanja bivše Jugoslavije tiče, Ivković je rekao da je izvan politike, a da to što od toga neko pravi poseban događaj, to ga ne zanima, već samo prva utakmica sa Makedonijom.

Veličković je za B92 potvrdio da je povređen, ali da nastavlja sa radom u Beogradu.

Tačno je da sam povređen, imao sam dosta problema. U dogovoru sa selektorom, stručnim štabom i doktorom reprezentacije sam se dogovorio da ostanem ovde jer ne bih mogao da se oporavim na pravi način. Trenutno ne razmišljam o tome da li ću ići na Evropsko prvenstvo, najvažnije je da se oporavim, a posle ćemo ići korak po korak”, rekao je Veličković.

Kapiten ‘orlova’ Nenad Krstić istakao je da je dosadašnji deo priprema dobro prošao i da mu je drago što je Marjanović konačno dobio priliku.

Imali smo naporne pripreme u Rotenborgu i Vršcu, sada smo imali trening u Beogradu na kom smo uigravali neke taktičke kombinacije i sada se spremamo za taj turnir. Noge su još teške, još smo umorni, naporno smo radili, ali sada ćemo to kompletirati u narednih 15 dana”, rekao je Krstić za B92, “Drago mi je što je Bobi ostao u ekipi, on je deo nje, ali nije imao sreće da u prethodna dva ciklusa ide sa nama. Sada je dobio priliku, dobro je radio, odlično se uklopio i drago mi je zbog njega”.

Srbija je pre dve godine bila druga u Evropi, a prošle četvrta na svetu, a na pitanje šta je potrebno za taj još jedan korak, Krstić je rekao:

Još je rano pričati o tome, pred nama je još mesec dana pripreme i tada ćemo videti kakvi smo. Iz medija znam da ekipe dolaze u najjačim sastavima, dovode NBA igrače. Nemačka, koja je na papiru bila slaba, sa Novickim i Kejmenom je sasvim druga ekipa. Svi timovi su jaki i ne može ništa unapred da se predvidi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Košarka

Pioniri Partizana šampioni Srbije

Pioniri košarkaškog kluba Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Arilju pobedili ekipu Mege rezultatom 70:64 (20:20, 17:22, 18:12, 15:10).

Tanjug

15:15

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu