Nova vest
Košarka

Utorak, 12.07.2011.

22:36

EP:Mlade košarkašice u četvrtfinalu

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se igra u našoj zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u utorak u Novom Sadu, u četvrtom kolu druge faze, savladala selekciju Litvanije sa 78:72 (22:26, 18:13, 21:10, 17:23). Najbolja na meču bila je Tijana Ajduković sa 19 poena i 7 skokova.

Kolo pre kraja Srbija je osigurala jedno od prva četiri mesta u grupi sa skorom od tri pobede i jednim porazom. U poslednjem kolu Srbija igra u sredu veče protiv Rusije od 20.30h.

Kolo pre kraja Srbija je osigurala jedno od prva četiri mesta u grupi sa skorom od tri pobede i jednim porazom.

Slično kao i u duelu protiv Turske, naš tim nije u željenom ritmu počeo utakmicu. Litvanke su preuzele inicjitivu sredinom prve četvrtine i stigle do prednosti od 23:14. Ipak, mnogo boljom odbranom, organizovanijom igrom u napadu naš tim uspeva da preokrene rezultata i da na poluvreme ode sa minimalnom prednošću (40:39).

Možda najbolju igru na šampionatu izabranice selektora Milkana Mrđe prikazale su u trećoj četvrtini. Sve je u našem timu funkcionisalo besprekorno u tim trenutcima. Posle vođstva od 61:49 na isteku 30. minuta činilo se da su sve dileme oko pobednika meča rešene.

Međutim, dolazi do neshvatljivog pada koncentracije u igri naših mladih devojaka, što Litvanke koriste i serijom 14:2 u 36. minutu stižu do izjednačenja 63:63. Ipak, odlične Snežana Čolić (18 poena, 4 skoka, 2 asistencije), Tijana Ajduković (19 poena, 7 skokova) i Maja Vučurović (16 poena, 5 skokova, tri asitencije) još jednom dokazuju da su najjače kad je najteže, vraćaju se sa ivice ambisa, pronalaze put do trijumfa vrednog četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Selektor U20 reprezentacije Srbije Milkan Mrđa bio je zadovoljan isključivo pobedom i plasmanom u četvrtfinale, nikako igrom i opuštanjem u poslednjoj četvrtini.

"Još jednom smo odigrali meč sa dosta oscilacija, ali sa na našu sreću sve na kraju dobro završilo. Ušli smo opušteno u četvrtu četvrtinu i umalo da izgubimo več dobijenu utakmicu. Retko izdvajam pojedince, ali Snežana Čolić je još jednom dokazala koliko je intiligentna igračica i dobar plejmejker. Sutra nam predstoji velika broba protiv selekcije Rusije koju smo pobedili u pripremnom periodu i koju dobro poznajemo. Pokušaćemo da pobedimo kako bi dobili neto lakšeg protivnika u četvrtfinalu".

U20 Srbija: Čolić 18, Stanković 2, Marković 12, Grbić, Živadinović 3, Prvoluvić, Stančić, Nikolić 4, Vučurović 16, Krnjić 4, Jovanović, Ajduković 19

U20 Litvanija: Kaminskajte 8, Saurzajite 8, Visgaudajte 10, Okockajte 18, Sniokaite 2, Vitkute, Grigaite, Svarajte 9, Mazionite 10, Druskajte, Grigalauskajte 3, Skadaite 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve