Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.06.2011.

19:05

I Olimpijakos ide na ‘doboš’?

Budućnost Olimpijakos trenutno visi u vazduhu pošto su vlasnici kluba, braća Angelopulos, objavili da napuštaju klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz to, svi igrači kluba iz Pireja su stavljeni na transfer listu, pa se ne zna gde će Miloš Teodosić i Marko Kešelj nastaviti karijeru, a ni šta će biti sa trenerom tima Dušanom Ivkovićem.

Panagiotis i Jorgos Angelopulos, koji su u klub ušli 2004. godine, a kontrolu nad njim preuzeli 2009, su u ponedeljak objavili povlačenje jer ne žele da se bore protiv zakulisnih radnji u grčkoj košarci.

Savesno smo odlučili da ne budemo ni u kakvoj meri umešani u zakulisne radnje koje utiču na timove i šampionat. Uspeh koji proizilazi iz takvih mahinacija i sudijskih odluka za nas nije uspeh”, rekla su braća Angelopulos u saopštenju.

Odmah posle poraza Olimpijakosa od Panatinaikosa u finalu šampionata Grčke, deo medija u toj zemlji i najverniji navijači kluba iz Pireja, tražili su od braće Angelopulos da odu.

U poslednjih nekoliko dana pojavile su se informacije da igrači u poslednja tri do četiri meseca nisu primali plate, a sve je kulminiralo optužbama da je Janis Burusis koristio nedozvoljena sredstva.

Odluka braće Angelopulos znači da su dva najveća grčka kluba u veoma teškoj situaciji, pošto je i Panatinaikos, grčki i evropski šampion, pred prodajom. Kao i u slučaju Olimpijakosa, porodica Janakopulos je odlučila da napusti Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve