Nova vest
Košarka

Utorak, 14.06.2011.

12:05

Najplaćeniji "grejači" klupe

Na listi najplaćenijih aktivnih „grejača klupe“ u svim sporovima koji se igraju na tlu Sjedinjenih Američkih Država našao se i naš Peđa Stojaković.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Stojaković je plaćen ogromnih 15 miliona po sezoni da bi u proseku igrao 19 minuta, što američki analitičari ocenjuju kao preskupo zadovoljstvo.

Listu predvodi igrač američkog fudbala Albert Hejnsvort. Karijeru je počeo igrajući za univerzitet Tenesi, a onda su ga na draftu „pokupili“ lokalni Titansi. Posle sedam uspešnih godina, došlo je vreme za naplatu.

Vašington Redskinsi su platili 100 miliona dolara 2009. godine za sedam sezona, uz dodatnih 21 za sezonu 2010. Ali, upravo te godine su počeli problemi za Hejnsvorta. Propustio je mini kamp, sukobio se sa trenerom Majkom Šanahanom, koji nije računao na njega zbog loše forme. Odigrao je samo šest mečeva, zabeležio samo 2,5 sekova, pre suspenzije koja je usledila u decembru, kao kraj sezone za njega.

Sledeći na listi je igrač NBA ekipe Milvoki Baks Majkl Red, koji je za sezonu dobio 18,3 miliona za 10 utakmica, Peđa Stojaković za 19 minuta u proseku na 33 meča, zatim Milton Bredli iz Sijetl Merinersa sa 13 milona za 28 mečeva.

Na spisku je i Den Gadžurić koji je dobio 7,3 miliona od Netsa, a u karijeri je u proseku igrao samo 15 minuta. Njima su se pridružili i Džoel Pžibila, koji je prosečno beležio dva poena po meču, a u poslednje dve sezone zaradio 7,4 miliona, pa Luk Volton, koji nijednom nije bio starter, a plaćen je 5,3 miliona za dve sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve