Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2011.

21:11

EL: Treća pobeda Fenera u Top16

Košarkaši Fenerbahče Ulkera pobedili su Žalgiris na svom terenu sa 80:72 u trećem kolu grupe H Top16 faze Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Turci su meč prelomili sredinom poslednje deonice posle trojki Turdžana i Tomasa za 71:63, a dileme u vezi sa pobednikom definitivno su rešene trojkom Preldžića za +10.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Marko Tomas i Oguz Savaš sa po 15 poena, Mirsad Turdžan imao je 13 poena i 14 skokova, dok je Emir Preldžić upisao 13. Fener sada ima skor 3-0, a Žalgiris je upisao sva tri poraza.

Kod Litvanaca su se istakli Kolins i Jankunas sa po 14, a Ćapin je dao 12 poena. Srpski centar Boban Marjanović za gostujući tim je postigao 4 poena (1-3 iz igre za 15 min.), uz 3 skoka i izgubljenu loptu.

Pred više od 15 hiljada gledalaca u areni “Sinan Erdem” Žalgiris je odlično počeo meč i najviše zahvaljujući Pocijusu i Ćapinu brzo dolazi do dvocifrene prednosti (15:5).

Međutim, domaćima nije trebalo mnogo vremena da se vrate u igru – Jasikevičijus, Tomas i Turdžan ubacili su po trojku, a nadovezali su se Savaš i Preldžić za potpuni preokret do kraja prve četvrtine (22:19).

Nijedna ekipa od tada nije uspela da stvori ozbiljniju prednost sve do polovine poslednje četvrtine, kada se spomenutim trojkama Tomasa i Turdžana Ulker ‘odlepio’ na +8 (71:63).

Nije se Žalgiris predavao, pogotkom Delininkaitisa smanjio je na pet poena zaostatka, ali Preldžić nije dozvolio preokret – 80:72 i treća pobeda Fenerbahčea u Top16 fazi.

U drugom meču grupe Olimpijakos je pobedio Valensiju 77:62.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu