Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.01.2011.

12:21

Bodiroga igrač decenije u Evroligi

Specijalizovani košarkaški sajt “TalkBasket” izabrao je deset najboljih košarkaša u Evroligi u protekloj deceniji, a na prvom mesto stavio je Dejana Bodirogu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši reprezentativac je predstavljen kao poslednji superstar Evrolige, do sada, igrač koji je mogao da pokriva sve pozicije od plejmejkera do niskog krila.

Bodoriga je osvojio tri titule prvaka Evrope u Evroligi sa dva različita kluba (PAO i Barsa), mnoštvo nacionalnih trofeja i postao božanstvo u očima svih ljubitelja košarke u Evropi.

Koliko je Bodiroga bio obožavan i koliko je predstavljao nešto više od košarkaša i čoveka pokazuje legendarni stih: "Mi imamo svoga Boga, ime mu je Bodiroga".

Srpski košarkaš je ove godine već dobio nekoliko velikih priznanja. Zvanični sajt Evrolige ga je izabrao u tim decenije, dok je ga je ACB liga proglasila drugim najboljim stranim košarkašom u Španiji u istom periodu.



Na listi deset najboljih su dva Grka, te po jedan Španac, Litvanac, Slovenac, Argentinac, Amerikana/Rus, Hrvat i Turčin.

Top 10 košarkaša Evrolige u deceniji:
1. Dejan Bodiroga (Srbija)
2. Šarunas Jasikevičijus (Litvanija)
3. Huan Karlos Navaro (Španija)
4. Matjaž Smodiš (Slovenija)
5. Dimitris Dijamantidis (Grčka)
6. Teo Papaloukas (Grčka)
7. Luis Skola (Argentina)
8. Džon Robert Holden (SAD/Rusija)
9. Nikola Vujčić (Hrvatska)
10. Mirsad Turkčan (Turska)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve