Nova vest
Košarka

Petak, 17.12.2010.

15:07

Todorić za kompromis

Predlog KK Partizan u vezi sa novim konceptom Košarkaške lige Srbije prihvaćen je u načelu, prenosi „Sportski žurnal“.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Sportski direktor ‘crno-belih’ Dragan Todorić obrazložio je da, sve što je njegov klub predložio, brzo može da bude ostvareno.

Predlog ’crno-belih’ sadrži šest tačaka - preregistraciju postojećeg Udruženja, izbor direktora Lige, izbor sudijske komisije, promenu načina žrebanja sudija, formiranje preduzeća i potpisivanje ugovora sa KSS.

Ovo je pokušaj da se napravi kompromis, da krenemo korak napred. Uskoro će Nova godina, dok lupimo dlanom od dlan doći će mart i Superliga. Sve ove stvari koje smo predložili mogu da se ostvare dosta brzo. Čak i preduzeće može da se formira za mesec – dva dana, pa da Superligu dočekamo spremni”, rekao je Todorić.

Todorić je rekao da mora da se gleda i u budućnost.

Moramo da vodimo računa i o nečemu što će se dešavati za dve – tri godine – nastavio je Todorić. – Kvalitet u našoj ligi je sve lošiji. Nemam ništa protiv da liga od 16 klubova bude neko prelazno rešenje. Ali, moramo da mislimo i o tome da li ćemo za dve godine imati i deset kvalitetnih timova. Ako hoćemo ozbiljno takmičenje, plafon je 12 klubova”, rekao je sportski direktor Partizana.

Nebojša Čović, prvi čovek FMP, istakao je da mora brzo da se reaguje:

Preregistraciju Udruženja bismo mogli da obavimo do kraja ove godine. Trebalo bi već u ponedeljak sve papire predati ministartvu za sport. Ali, preduzeće koje osnujemo, ne treba da bude parazitska firma, već da prodaje naš proizvod, a to su naše utakmice. Drago mi je da smo se približili u stavovima. Sada je potrebno da zanatlije uzmu i obrade te stvari”, rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu