Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.11.2010.

15:53

Lafajetu otkaz, Džerels novi plej

Amerikanac Kurtis Džerels novi je plejmejker košarkaškog kluba Partizan MTS.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je sa crno-belima potpisao ugovor do kraja sezone, a timu će se priključiti već u ponedeljak ukoliko prođe lekarske preglede.

Dolaskom Džerelsa, Partizan je otpustio dosadašnjeg organizatora igre Olivera Lafajeta, koji se prema mišljenju stručnog štaba, očigledno nije uklopio i nije ispunio očekivanja.

Lafajet je drugi plejmejker sa kojim su crno-beli od leta raskinuli ugovor. Prvo je, i pre nego što je odigrao zvaničnu utakmicu za Partizan, Humsku napustio Bojan Popović.

Džerels ima 23 godine visok je 185 centimetara i imao je odličnu karijeru na univerzitetu Bejlor. Prošle sezone nastupao je u razvojnoj NBA ligi za Ostin Torose, gde je u proseku beležio 20.7 poena i 5.7 asistencija. Džerels je letnju litu proveo u San Antonio Sparsima, ali nije uspeo da se izbori za ugovor, pa je trejdovan u Nju Orlins Hornetse, gde se zadržao samo sedam dana. San Antonio je bio prethodni tim i Džejmsa Gista, koji se pre nekoliko nedelja priključio crno-belima i sjajnim zakucavanjima oduševio navijače.

„Odlučili smo da dovedemo igrača koji je i bio naša prva opcija na mestu pleja, dugo smo ga čekali, jer zbog njegovih obaveza nismo uspeli da ga angažujemo. Sada je potpisao za naš klub i verujemo da ćemo poboljšati igru na poziciji pleja, a samim tim će i ekipa igrati mnogo bolje.“, rekao sportski direktor kluba Dragan Todorić.

Otpušteni Oliver Lafajet je u Jadranskoj ligi u proseku imao po 11 poena, 5 skokova i 5 asistencija po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu