Nova vest
Košarka

Petak, 19.11.2010.

14:44

EL: Rakočević stigao do 2.000 poena

Srpski košarkaš Igor Rakočević postao je u četvrtak tek deveti igrač koji je postigao 2.000 poena u Evroligi.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Sjajni bek je u derbiju kola predvodio Efes Pilsen do pobede nad moskovskim CSKA sa 21 poenom koliko mu je i bilo potrebno da dođe do brojke 2.000.

“Najvažnije je da smo dobili utakmicu. Ja samo pokušavam da pomognem ekipi najbolje što mogu, a to je postizanje poena”, rekao je Rakočević posle duela sa Moskovljanima.

Na duelu sa CSKA Rakočević je imao jedan promašaj za dva (5-6), tri promašaja za tri (3-6) i nijedan sa linije slobodnih bacanja (2-2). Nekadašnji kapiten Crvene zvezde nalazi se u seriji od 17 uzastopno pogođenih slobodnih bacanja.

Rakočević je u dosadašnjoj karijeri dva puta osvajao nagradu “Alfonso Ford” namenjenu najboljem strelcu Evrolige. Posle prvih pet kola u ovoj sezoni sa 18,4 poena po meču predvodi Evroligu.



Odličnu sezonu pored Rakočevića ima i plej Srbije i Olimpijakosa Miloš Teodosić. Prošle godine najbolji košarkaš Evrolige trenutno je najbolji asistent najjačeg evropskog takmičenja sa 5,8 uspešnih dodavanja po utakmici. Teodosić je u sredu odigrao veoma dobar meč protiv Rome u gostima (15p, 7as):

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu