Nova vest
Košarka

Sreda, 10.11.2010.

22:47

EL: Žalgiris slavio u Vitoriji

Košarkaši CSKA, Žalgirisa, Olimpijakosa, Unikahe i Ulkera zabeležili su pobede u mečevima četvrtog kola Evrolige odigranim u sredu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najveće iznenađenje priredio je Žalgiris koji je pobedio ekipu Kaha Laborala u gostima sa 92:88.

Prvu pobedu ostvario je CSKA Duška Vujoševića. Moskovski tim je slavio na svom terenu protiv Olimpije sa 65:55 i tako slovenačkoj ekipi naneo prvi poraz.

Nakon trijumfa u Barseloni u prošlom kolu Ulker je nastavio sa odličnim igrama, pa je u Turskoj pobeđena Sijena rezultatom 81:68, a Olimpijakos je u Pireju bio bolji od belgijskog Šarlroa sa 86:78.

Čak pet igrača Žalgirisa meč protiv Kahe Laboral je završilo sa dvocifrenim brojem poena i to je bio ključ pobede Litvanaca u Španiji. Mirza Begić postigao je 18, Pocius je dodao 16, Kalnietis 14, Jankunas 12, a Votson 11 poena. U domaćem sastavu Rančik je bio najbolji sa 24 poena, Neman ja Bjelica je za 10 minuta postigao tri, a Dejan Musli nije ulazio u igru.




Na duelu u Moskvi CSKA je napokon prekinuo seriju poraza. Ruski šampion dobio je prvu deonicu sa 20:5 i već tada je bilo jasno kome će bodovi sa ove utakmice. Džamont Gordon postigao je 15, Tradžan Lengdon 12, a Aleks Šved 10 poena kod domaćina, dok je u sastavu ekipe Jurea Zdovca najbolji bio Kevin Pinkni sa 26 poena. Srpski centar Boban Marjanović je za 10 minuta postigao četiri poena.

Olimpijakos nije oduševio protiv belgijske ekipe Šarlroa, ali je na kraju zabeležio novu pobedu. U timu Dušana Ivkovića najbolji je bio Raša Nesterović sa 18 poena. Spanulis je ubacio 15, Nilsen 12, a Miloš Teodosić 10 za 31 minut. Marko Kešelj je igrao 12 minuta i za to vreme je postigao jednu trojku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu