Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.10.2010.

23:17

Jang debituje protiv Zadra

Amerikanac Džamar Jang trebalo bi da debituje za Crvenu zvezdu 29. oktobra, u „Pioniru” u okviru petog kola NLB lige gostuje Zadar.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Klub sa Malog Kalemegdana postigao je načelni dogovor s tuzlanskom Slobodom o dinamici isplate zaostalog obeštećenja.

To je ujedno uslov za skidanje blokade Svetaske košarkaške federacije (FIBA) na transfere igrača iz inostranstva.

Do zvaničnog podizanja rampe, odnosno do trenutka kada dokument o dogovoru klubova stigne u kancelariju FIBA, ostalo je da se utanače određeni detalji, na čemu rade pravnici Crvene zvezde i Slobode. Iako postoji mogućnost da momak sa univerziteta Nju Meksiko dočeka vatreno krštenje već u subotnjem meču sa Igokeom u Laktašima, izglednije je da će svoju prvu evropsku utakmicu odigrati protiv Zadrana.

Klub sa Kalemegdana živi pod sankcijama od početka avgusta, kada je FIBA na tužbu Slobode reagovala stopiranjem transfera dok se ne izmiri dug nastao neisplaćenim obeštećenjem za Elmeina Kikanovića i Milana Miloševića. Uprkos vanrednim okolnostima, Zvezda je uspela da sklopi tim za novu sezonu, oslanjajući se pretežno na mlade, perspektivne igrače. U koncepciju se uklapao i 22-godišnji Jang, bek koji je dvogodišnjim ugovorom prekršio nepisano pravilo da se Amerikanci ne obavezuju srpskim klubovima duže od jedne sezone.

Čekajući oporavak kapitena Borisa Bakića i Luke Drče, misija registracije Džamara Janga postala je sportski prioritet kluba s Malog Kalemegdana, prenose „Večernje novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu