Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.06.2010.

20:23

Trifunović: Na Partizan rasterećeno

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije igraju sa braniocem titule Partizanom.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Uprkos porazu u neizvesnoj završnici u duelu sa vršačkim Hemofarmom, Zvezda je potpuno fokusirana na sledeći izazov - polufinalnu seriju i duel sa večitim rivalom.

Iako je Partizan ove sezone slavio u tri od četiri međusobna duela i važi za glavnog favorita za osvajanje titule, u ’crveno-belom’ taboru ističu da je polufinale, ipak, priča za sebe.

Slična situacija viđena je i prošle sezone. Do finalne serije, ’crno-beli’ su, takođe, slavili u tri od četiri derbija. U finalu su poveli sa 2:0, ali se Zvezda tada rezultatski vratila u seriju i izjednačila na 2:2. Na kraju, Partizan je bio bolji u petom odlučujućem meču i potpuno zasluženo stigao do osme uzastopne titule prvaka.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović istakao je da je klub sa Malog Kalemegdana, koji je ove sezone znatno podmlađen, već ostvario osnovni cilj – plasman u polufinale.

"Ulaskom u polufinale, naša obaveza je ispunjena. Plasirali smo se u NLB ligu sledeće sezone što je veoma bitno za klub i za pravljenje planova za predstojeću sezonu. To ne znači da se mi u polufinalu nećemo boriti. Naprotiv, svakom igraču igranje takvih utakmica je dovoljan motiv i podstrek da da svoj maksimum i da pruži i više od 100% svojih mogućnosti, posebno ako znamo da je protivnik Partizan", rekao je Trifunović.

"Mi ove godine nismo uspeli da dva derbija odigramo u istom sastavu. Povrede, odlasci igrača prouzrokovali su da svaki put imamo neku promenu u sastavu. Vuk Radivojević neće igrati i to je svakako najveći hendikep za nas, ali i bez njega mi znamo šta nam je činiti. Moramo da ispravimo greške iz prošlog meča i da manjak iskustva nadomestimo maksimalnim zalaganjem i borbenošću", zaključio je Trifunović.

Polufinalana serija se igra na dve dobijene utakmice. Prvi meč između Crvene zvezde i Partizana na programu je u ponedeljak od 18 časova u hali Pionir. Drugi meč igra se već u sredu u isto vreme, dok je eventualna majstorica planirana za 11. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu