Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.05.2010.

13:23

Bez Srbije u Bordu FIBA Evrope

Islanđanin Olafur Rafnson izabran je za novog predsednika FIBA Evrope, ali je Srbija prvi put ostala bez predstavnika u Bordu.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Pored, iznenađujućeg izbora Rafnsona za predsednika, Predrag Danilović, predsednik KK Partizan, nije dobio treći manadat u Bordu FIBA.

Rafnson je sa 32 od ukupno 51 glasa pobedio Turčina Turgaja Demirela. Takođe, nekoliko velikih košarkaških zemalja kao što su Turska, Ukrajina, Rusija i Izrael, takođe nije dobilo svoje predstavnike u novom Bordu.

U izboru za evropskog kandidata za predsednika FIBA, Francuz Ajvin Mainini dobio je više glasova od Grka Jorgosa Vasilakopulosa.

Generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović bio je šokiran vestima iz FIBA.

Predrag Danilović nije prošao u Bord što je šokantno. Ali nije samo to. U najvišem operativnom organu nije bilo mesta ni za predstavnika Turske, Rusije, Ukrajine i Izreala, kao i još nekih cenjenih košarkaških zemalja. To je prosto neverovatno i dalje nam nije jasno kako je tako nešto moglo da se dogodi“, rekao je Gavrilović.

Gavrilović je izrazio sumnje da će na narednom sastanku, na kome se biraju članovi raznih komisija i za koje je KSS predložio šest kandidata, biti boljih vesti.

S obzirom kako su prošli ovi izbori ne nadamo se ničemu dobrom. Sve ovo je u najmanju ruku zabrinjavajuće“, rekao je Gavrilović.

Predsednik KSS Dragan Kapičić, takođe je bio iznenađen rezultatima glasanja.

Teško je prihvatiti odluke koje su se dogodilo. To ostavlja dosta prostora za sumnje što nikako nije dobro za košarku“, rekao je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve