Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.04.2010.

19:10

Lučić:Stanje alarmantno, trudimo se

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Vladislav Lučić izjavio je za B92 da se njegovi saradnici i on trude da stabilizuju klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Svakako da je ovo alarmantno, ne samo za nas nego i za sve klubove, za kompletan sport u Srbiji, a pogotovo za Crvenu Zvezdu koja je nosilac nekih četiri do pet miliona navijača u Srbiji. Mi smo znali u šta ulazimo, mi sigurno nismo krivci za ovo, ali trudimo se da klub postavimo na prave noge i onako kako može da radi“, rekao je Lučić za B92.

Zvezda je na spisku firmi u kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj.

„Ja sam vam rekao i na konferenciji za novinare, ne samo ja, nego i moji drugari koji su uzeli klub. Mi smo tačno znali koliko je klub u teškoj situaciji. Mi sa našim načinom rada do sada učinili smo mnogo da bi se onaj dug od 12 miliona spustio na neku manju, ne mogu da kažem razumnu cifru, pošto je danas i 100 evra mnogo i teško se dobija. Međutim, mi sada radimo kao što smo i na početku radili, napravili smo revizorsku komisiju koja će za par dana dostaviti kompletne rezultate, znaćemo tačno ko kome i šta duguje, a naše je da razgovaramo sa poveriocima, da napravimo neki stend-baj aranžman, da oslobodimo račun, a kad nam je slobodan račun, da ćemo moći nesmetano da radimo i da polako pravimo neku novu sezonu“, dodao je Lučić.

Predsednik Zvezde nastavio je da objašnjava trenutnu situaciju i uveren je da će ’crveno-beli’ na pravi način odgovoriti novim izazovima.

„Gospodin Vučićević je već dao izjavu, i njegov dug i zajam neće uticati na rad kluba. On je već rekao da će pet do deset godina staviti moratorijum na njegova sredstva. Međutim, javljaju se i drugi poverioci koji su spremni da nam izađu u susret. Sigurno je da u ovoj situaciji Crvena zvezda, ako nema poverioce sa stend-baj aranžmanom na pet ili više godina, ni nema nikakvu stečajunu masu i oni su i sami svesni da od Crvene zvezde ne mogu ništa da dobiju . Ja, kao što sam rekao, sem slika i trofeja i naše dobre volje, Crvena zvezda nema više ništa. Tako da smo mi ušli još i u onom momentu kad smo rekli da nismo stečajni upravnici, da smo znali kompletnu situaciju u kojoj dugujemo 12 miliona. Situacija je sada mnogo bolja nego ona kada smo je uzeli. Ovo sve nije iznenađenje i mi smo spremni za dalje izazove koje nam donosi ova situacija, sigurno ćemo morati da razgovaramo sa Ministarstvom sporta, sa gospodinom Dinkićem da pronađemo zajedničke puteve jer bi stvarno bila šteta da klub sa najvećom tradicijom u košarci dođe u situaciju da ne postoji više“, zakjučio je Lućić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve