Nova vest
Košarka

Subota, 26.12.2009.

18:53

Savanović: "Plasa odličan trener"

Srpski košarkaš Duško Savanović, član španskog Kahasola, kaže za „Novosti“ da je njegov klub mnogo dobio dolaskom trenera Đoana Plase.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

„Uh, kad se setim leta prošle godine. Takođe smo imali veliki budžet, velike ambicije, ali nas je niz od sedam poraza na startu prizemljio. Promenili smo čak deset igrača, ceo tim... Jedva smo se izvukli. Mnogo smo dobili Plasom. Činjenica da je učio od Maljkovića, te da je sa Realom bio prvak dovoljno govore o njegovim kvalitetima“.

„Iskreno, imamo veliki potencijal, mislim da smo tek na oko 60 odsto mogućnosti, ali dobro je sve dok nas ne svrstavaju u favorite, da možemo da vrebamo iz senke“, dodao je Savanović, čiji je klub trenutno peti na tabeli sa skorom 8-5.

Sve je veći broj srpskih igrača koji nastupaju u španskoj ACB ligi.

„I zbog toga sam ponosan. Novica (Veličković) je sjajan u Realu, Miloš (Vujanić) i u Mursiji potvrđuje vanserijsku klasu, Luka (Bogdanović) je standardan u Huventudu, Perović i Marinović su strašan tandem Valensije, dok Uroš (Tripković) ’gazi’ odličnu debitantsku sezonu, da ne spominjem Petra (Popovića) koji je važna poluga Estudijantesa. Nadam se da ćemo nekim novim klincima otvoriti vrata“.

Pre nekoliko dana Marko Jarić je prešao u Real, a Ivan Radenović pojačao je Kahasol.

„Marko je digao na noge sve španske medije, jer nije samo sportska, već i kompletna javna ličnost. Drago mi je da posle Mileta (Ilića) i Zeke (Milisavljevića) imam sunarodnika. Naravno, tu sam da Iti (Radenoviću) pomognem“.

Savanović je prokomentarisao i situaciju sa nacionalnim timom Srbije.

„Ponosan sam što sam u kvalifikacijama za EP igrao za reprezentaciju i što sam bar malo doprineo uspesima. Svako misli da je najbolji igrač na svetu, ali budimo realni. Razumem Dudinu viziju“, zaključio je Savanović za „Novosti“.

Duško Savanović igra prosečno 27 minuta i beleži 13,2 poena i 4,5 skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve