Nova vest
Košarka

Sreda, 02.12.2009.

21:42

EL: Partizan prvi pobedio Unikahu!

Košarkaši Partizana pobedili Unikahu 72:64 (21:18, 11:11, 17:15, 23:20) u šestom kolu grupe B Evrolige što je prvi poraz tima iz Malage u takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sjajnom igrom u odbrani 'crno-beli' su prekinuli seriju Unikahe na svom terenu gde nije bila poražena poslednjih 18 utakmica. Partizan je Špance pobedio identičnim rezultatom kojim je izgubio u 'Pioniru' pa je anulirao taj poraz. Srpski šampion sada ima po tri pobede i poraza. 'Crno-bele' je predvodio trio Kecman (16p, 10sk), Marić (12p, 8sk), Roberts (7p, 12sk).

Najbolji u domaćem timu bio je Lorens Luis sa 11 poena i sedam skokova, Džoel Frilend je imao 12 poena i četiri skoka, a Berni Rodrigez je ubacio deset poena. Unikaha je i dalje prva u grupi sa pet pobeda i jednim porazom.

'Crno-beli' su odlično otvorili utakmicu, posle pet minuta stigli do vođstva od 10:4, a u sedmom je bilo 16:8. Ipak, domaći tim se posle tajmauta serijom 10:2 vratio u igru pa je prvi period okončan sa 21:18. U drugih deset minuta Partizan nije uspeo da se odlepi ali je nastavio da kontroliše rezultat pa je i na poluvreme otišao sa tri poena prednosti.

Najbolji u timu Partizana u prvom poluvremenu bili su Aleks Marić sa osam poena i četiri skoka, dok je Lorens Robertsa pored pet poena ima i sedam uhvaćenih loti, od čega čak pet u napadu. Sedam poena i pet skokova ima Dušan Kecman. Unikahu je u ovom peridu predvodio Berni Rodrigez sa pet poena dok su Takuan Din, Džoel Frilend i Lorens Luis ubacili po četiri.

’Crno-beli’ su i veći deo trećeg perioda bili mnogo bolji od Unikahe. Sjajnom odbranom su dozvolili rivalu samo 15 poena, ali loš šut za tri poena onemogućio je Partizanu da stvori značajniju razliku. U petom minutu srpski predstavnik je postigao tek drugu trojku na meču, a ubrzo i treću pa je prvi put imao deset poena prednosti. Međutim, Unikaha se posle tajmauta ponovo vraća pa Partizan period završava sa vođstvom 49:44.

Serijom Mekejleba i Božića Partizan za samo tri minute u poslednjem periodu postiže deset poena i dolazi do 59:48. Ova serija očigledno je bila odlučujuća jer košarkaši Unikahe u završnici meča nisu uspeli da slome odbranu Partizana. Najbliže što su bili je osam poena zaostatka, ali je Dušan Kecman trojkom dva minuta pre kraja definitivno rešio utakmicu.

Unicaja: Kuk 4, Rodrigues 10, Din 6, Velš 6, Sinanović 2, Rubio 2, Lima 5, Frilend 12, Vilijams 2, Luis 11, Blanko 4

Partizan: Roberts 7, Sinovec, Mekejleb 10, Kecman 16, Milošević 7, Rašić 5, Mitrović, Božić 6, Marić 12, Veseli 5, Đekić 2, Vraneš 2

Partizan u sledećem, sedmom kolu u 'Pioniru' 10. decembra dočekuje turski Efes Pilsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

335 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

13 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu