Nova vest
Košarka

Petak, 23.10.2009.

17:55

Roberts: "Došao sam zbog Evrolige"

Novi košarkaš Partizana Lorens Roberts prošao je sve lekarske preglede, licenciran je i debitovaće u ’crno-belom’ dresu u nedelju protiv Hemofarma.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je u sredu doputovao u Beograd, gledao je u 'Pioniru' poraz svog novog tima od španske Unikahe (72:64), u prvom kolu Evrolige. Amerikanac je po dolasku u srpsku prestonicu rekao da zna ga šta čeka u radu sa novim trenerom i istakao da je veoma srećan zbog dolaska u Partizan.

"Ne plašim se discipline, kao ni napornog rada. Uvek igram sa mnogo intenziteta i pre ili kasnije stvari dođu na pravo mesto. Prošle sezone sam sarađivao sa trenerom Svetislavom Pešićem, koji je jako strog i mnogo radi i nisam imao nikakvih problema sa tim", ocenio je Roberts.

Prošlu sezonu 27-godišnjeg krilnog centra obeležile su odlične igre, ali i česte povrede, od kojih se neke mogu opisati jedino kao proizvod loše sreće.

"Prošle sezone sam stvarno bio loše sreće: nos, rebra, noga, ali ja tako igram. Kada se borim ne razmišljam o tome da mogu da padnem na nos ili na leđa. Igram veoma čvrsto i to je moj stil. Najvažnije je da sam sada potpuno zdrav. Tokom leta sam bio u trening kampu Indijane i igrao letnju ligu za njih", rekao je Roberts, koji je kao osnovni argument za dolazak u Partizan naveo igranje u Evroligi.

Amerikanac je rekao da poznaje neke saigrače iz prošle sezone, ali je dodao da je tim mlad i da će mu trebati vremena da se uigra.

"Tim je jako mlad i talentovan. Moraćemo mnogo da radimo kako bi se uigrali i došli na željeni nivo. Ubeđen sam da će uz dobar trening, vremenom, sve doći na svoje mesto", rekao je Roberts.

Roberts, kome je ovo druga sezona u Beogradu, priznao je i da nije sasvim siguran da li će odmah pokazati Beograd zemljaku Lesteru MekKalebu, drugom ovosezonskom pojačanju Partizana, jer zna kakve reakcije može da izazove prelazak iz Zvezde u Partizan.

"Nisam siguran koliko će Bo hteti da se druži sa mnom, jer trenutno nisam baš najpopularniji tip u Beogradu. Sačekaću da se situacija malo smiri, pa ćemo onda da se družimo u gradu", ocenio je Roberts.

Partizan u nedelju, u 4. kolu Jadranske lige, u Pioniru, igra protiv vršačkog Hemofarma. Meč počinje u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu