Nova vest
Košarka

Sreda, 07.10.2009.

08:36

Finiks ubedljiv protiv Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su od Finiks Sansa 111:80 (20:19, 35:15, 36:24, 20:22) u poslednjem meču u okviru NBA turneje.

Izvor: B92, kkpartizan.rs

Autor:B92, kkpartizan.rs

Default images

Partizan je prikazao hrabriju igru u odnosu na meč sa Denverom i najbolji u redovima ’crno-belih’ bili su Jan Veseli sa 16 poena i Aleks Marić sa dva poena manje, dok je Goran Dragić ubacio 16, a Džejson Ričardson 15 poena za Finiks. Najbolju igru Partizan je prikazao u poslednjoj četvrtini koju je dobio sa 22:20. Partizan je tako turneju po SAD završio sa po dve pobede i poraza..

Za razliku od susreta sa Denverom, ’crno-beli’ su u meč sa Finiksom ušli sa znatno manjim respektom prema protivniku. Partizan je čak i poveo u prvom napadu, kada je Aleks Marić nadskočio Amare Stodemajera, a Dušan Kecman asistirao Janu Veselom. U narednih 12 minuta viđena je izuzetno tvrda igra. Iako je Finiks posle početnog vođstva Partizana napravio seriju 11:0, ’crno-beli’ su uspeli da se vrate u igru, pre svega zahvaljujući sjajnoj igri mladog Čeha koji je prvu četvrtinu završio sa devet poena. Partizan je u nastavku dva puta bio u vođstvu (17:16, 19:17), ali je domaća ekipa ipak dobila prvu četvrtinu (20:19) zahvaljući trojci Džereda Dadlija 30 sekundi pre kraja.

Utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini koju su košarkaši Finiksa dobili sa 20 poena razlike. ’Crno-beli’ su u drugom periodu igre bili neprecizni iz igre, šutirajući 9-28 iz polja i 1-10 iza linije za tri poena. Finiks se, za razliku od prošle sezone, usredsredio na jaku odbranu, nateravši igrače Partizana da u prvih 24 minuta naprave čak 22 greške. Sansi su tako na poluvreme otišli sa prednošću od 55:34.

U nastavku su košarkaši Finiksa povećali prednost, pa se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 91:58 za domaćine.

Poslednjih 12 minuta igre pripalo je ’crno-belima’. Tada je najbolji bio Aleks Marić sa ukupno osam poena. Rašić je u tom periodu ubacio dve trojke, a konačni rezultat i mini-pobedu Partizanu u poslednjoj četvrtini, postavio je Strahinja Milošević svojim devetim poenom, šutem uz zvuk sirene.

Trener Partizana Duško Vujošević generalno je bio zadovoljan igrom 'crno-belih', uprkos velikom broju grešaka i izgubljenih lopti.

Mislim da smo odigrali bolje nego u prvom meču. Prva četvrtina je bila sasvim dobra, oni su jednom trojkom preokrenuli da dobiju tu deonicu. Drugu četvrtinu nismo odigrali dobro, pogotovu poslednja dva minuta kada smo napravili minus deset. Jedan tajm-aut je bio na 11, završilo se na 21. Ta četvrtina je bila loša, dok su ostale bili prilično korektne. Mislim da sudije nisu dozvolile igru, pogotovu Mariću, koji u prvom poluveremenu od prva četiri faula sigurno nije zaslužio tri, pa sam ja morao nakon pet i po minuta igre da ga čuvam. To je nama bio popriličan hendikep u igri. Nisam zadovoljan brojem izgubljenih lopti, pogotovu od određenih igrača koji ne bi smeli da gube loptu bez nekog rezona, i gde je rizik od toga veći nego dobit da taj pas i prođe“, rekao je Vujošević.

Vujoševićev kolega Alvin Džentri bio je zadovoljan odbranom koju je njegova ekipa prikazala.

"Mislim da smo odradili dobar posao u odbrani. Napredovali smo u tom segmentu igre. Zadovoljan sam trudom i komunikacijom koju smo imali u odbrani", rekao je Džentri.

Aleks Marić je ponovo prikazao vrlodobru partiju pošto je za nepunih 17 minuta postigao 14 poena, uz šest skokova. Centar Partizana, koji je protiv Denvera prikazao fenomenalnu partiju, ovoga puta brzo je ušao u problem sa faulovima, tako da nije proveo puno vremena na terenu, iako je bio raspoložen za igru.

Pored izgubljenih lopti, problem za ’crno-bele’ ponovo je bio šut za tri poena. Aleksandar Rašić je trojke šutirao 4-8, dok je ostatak ekipe imao 12 pokušaja bez uspeha. Jan Veseli je meč završio sa 16 poena i pet skokova, Rašić 12 poena i pet asistencija, dok je Dušan Kecman postigao devet poena, uz sedam uhvaćenih lopti. Svi košarkaši Partizana uspeli su da se upišu u strelce osim Žarka Rakočevića koji je u igri proveo osam ipo minuta i koji nije ulazio u igru u drugom poluvremenu.

U pobedničkoj ekipi nije bilo Stiva Neša zbog prehlade, a u njegovom odsustvu Goran Dragić je predvodio ekipu sa 16 poena. Džejson Ričardson je postigao 15, Džered Dadli 14, dok su Grent Hil i Čening Fraj postigli po 10 poena. U ekipu Finiksa igrao je Amare Stodemajer, prvi put još od 20. februara i meč je završio sa 12 poena.

Finiks Sans – Partizan Beograd 101:80 (20:19, 35:15, 36:24, 20:22)

Finiks Sans: Hil 10p, Stodemajer 12p 5s, Fraj 10, Ričardson 15p, Dragić 16p, Dadli 14p, Barbosa 8p, Amundson 8p, Dikau, Klark 8p, Taker 4p, Pauel 4p, Grifin 2p.
Partizan: Veseli 16p 5s, Rakočević, Marić 14p 6s, Kecman 9p 7s, Rašić 12p 5as, Đekić 2p, Vraneš 2p 5s, Božić 2p, Milošević 9p, Sinovec 2p, Mitrović 4p, Lešić 4p, Lučić 2p, Bešović 2p.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu