Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2009.

22:37

Ivković: "Asistencije presudile"

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković ocenio je da je ključ pobede nad Litvanijom bio veliki broj uspešnih dodavanja koje su imali njegovi izabranici.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Košarkaši Srbije su u pobedi nad Litvanijom (89:79) imali ukupno 24 asistencije, od kojih je čak 12 zabeležio Miloš Teodosić.

"Asistencije pokazuju timsku igru. Moram da istaknem i 12 dodavanja Teodosića koji izrasta u sjajnog igrača. Tokom meča smo bili pod velikim pritiskom, ali smo pobedili zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Lođu.

Uprkos pobedi, Ivković je istakao da igra u odbrani tokom prvog poluvremena nije bila na očekivanom nivou.

"Utakmica je bila kvalitetna. Litvanija je pokazala veliki talenat u napadu. Naša odbrana u prvom poluvremenu nije bila na nivou, možda zbog važnosti meča. Litvanci su šutitrali za dva poena 70%, što je suprotno sa našom karakteristikom da igramo jaku odbranu, bez lako primljenih poena. Bilo je neophodno da igramo maksimalno tokom svih 40 minuta kako bismo pobedili. Tako je bilo u skoro svim mečevima na ovom turniru", rekao je Ivković.

Selektor Srbije je istakao da je meč protiv Litvanije bilo teško pripremiti, jer ekipu samo dan kasnije očekuje duel četvrtfinala.

"Neophodno je održati ritam, mora da se igra sa više rotacije. Moramo da pokažemo više talenta. Bilo je teško pripremimo tim posle meča sa Turskom, kada smo gađali izuzetno loše. Ali, pokazali smo karakter, čak i pogađali trojke, iako smo baš u tom segmentu igre bili najslabiji na turniru", zaključio je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu