Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2009.

16:04

EP: Pobeda i četvrtfinale sa Rusima

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Litvanije rezultatom 89:79 u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovom pobedom naš nacionalni tim zauzeo je treće mesto u grupi i u četvrtfinalu će se sastati sa Rusijom u četvrtak od 18 časova i 15 minuta. Srbija je trijumf obezbedila serijom od šest trojki (po dve Veličkovića i Teodosića, po jedna Tepića i Bjelice) u poslednjih pet minuta meča.

Najbolji pojedinac na meču bio je Miloš Teodosić sa dabl-dabl učinkom 20 poena i 12 asistencija, Nenad Krstić i Novica Veličković ubacili su po 16, Uroš Tripković 14, Milenko Tepić 13 poena. Sa druge strane, Mačijulis je postigao 20 poena uz pet skokova.

Prvu četvrtinu meča sa Litvanijom obeležio je Uroš Tripković koji je postigao 11 poena. Ekipa Dušana Ivkovića tokom prvih deset minuta održavala je prednost od četiri, pet poena razlike.

U drugoj četvrtini, Litvanci su igrali znatno bolje predvođeni Mačijulisom, Kleizom i Petravičijusom. Sa druge strane, odličan je bio Teodosić sa sedam poena uz stoprocentan učinak iz igre i četiri asistencije.

Velika borba nastavljena je i u drugom poluvremenu. Sredinom treće četvrtine, Butautasov tim pravi seriju 9:0 i posle dužeg vremena prelazi u vođstvo, 52:46. Trojkom Novice Veličkovića prekida se niz Litvanaca koji su narednih pet minuta održavali prednost. Predvođeni kapitenom Nenadom Krstićem, srpski košarkaši ipak završavaju treću četvrtinu sa prednošću od dva poena.

Sjajnu šutersku seriju u poslednjih pet minuta utakmice počeo je Veličković, usledile su trojke Teodosića, Tepića i Bjelice čime je odlučen pobednik.

Srbija - Litvanija 89:79

Srbija: Popović, Tepić 13, Teodosić 20, Paunić, Bjelica 3, Marković, Tripković 14, Raduljica 1, Krstić 16, Perović 3, Veličković 16, Mačvan 3.

Litvanija: Mazutis, Kalnijetis, Mačijulis 18, D. Lavrinovič 12, Lukauskis, Delininkaitis 4, Jomantas 4, Kleiza 11, K. Lavrinovič 12, Jasaitis, Petravičijus 13, Javtokas 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu