Nova vest
Košarka

Utorak, 17.02.2009.

10:02

Partizan u Evroligi (bar) do 2011.

U utorak se u Rimu održava skupština Evrolige, a prema nezvaničnim informacijama, neće biti značajnijih promena sistema takmičenja i kvalifikacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Partizana će, zahvaljujući rezultatima u Evroligi, Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu i broju bodova koji su osvojili u poslednje tri sezone, biti učesnici Evrolige u sezonama 2009/2010, 2010/2011 i, verovatno 2011/2012. Ipak, postoji mogućnost da se još neki klub iz Srbije plasira u Evroligu kroz kvalifikacije.

Kompromisno rešenje između struje koja zagovara 'zatvoreno takmičenje' i onih koji smatraju da bi krug kandidata za nastup u Evroligi morao da bude što širi nađeno je u kvalifikacijama.

Evroliga će, najverovatnije, ostati sa 24 učesnika, 21 mesto pripašće ekipama sa 'A' i 'B' licencama (među kojima je i Partizan), 22. učesnik je pobednik Evrokupa, a još dva mesta pripašće najboljim timovima iz kvalifikacija.

Na sednici Skupštine trebalo bi da bude definisan format kvalifikacija, samim tim i spisak liga čiji će predstavnici imati priliku da stignu do Evrolige.

U sezoni 2009/2010 u kvalifikacijama će učestvovati, najverovatnije, osam ekipa, predstavnika srpske lige neće biti ali postoji mogućnost da tim iz NLB lige (najbolji, ne računajući ekipe sa 'B' licencama, Partizan, Olimpiju i Cibonu ili Zadar) dobije priliku da se bori za mesto u eliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu