Nova vest
Košarka

Utorak, 03.02.2009.

21:02

Dragićević: Pobeda za samopouzdanje

Kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićevič kaže za B92 da je zadovoljan trjumfom nad Azovmašom u drugom kolu Evrokupa (74:62).

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

"Zabeležili smo vrlo važnu pobedu u Ukrajini. Bila je ovo odlučujuća utakmica i drago mi je da smo pobedom ostali u trci za prva dva mesta. Istina je da nismo igrali onako kako umemo, ali najbitnije je da smo pobedili i prekinuli niz od tri poraza. To će sigurno doneti mnogo samopouzdanja ekipi pred bitne mečeve koje nas očekuju", izjavio je Dragićević za B92.

Trener 'crveno-belih' Svetislav Pešić smatra da je njegov tim zaslužio pobedu.

"Igrali smo odlično u durgom poluvremenu. Momci sa klupe su nam pomogli mnogo i hvala im na tome. Igrali smo dobro u odbrani i pogodili neke bitne šuteve. Najvažnije nam je bilo da zaustavimo Kalida El-Amina i u tome smo i uspeli. Zaslužili smo ovu pobedu", rekao je Pešić.

Trener Azovmaša Rimas Girskis analizirao je uzroke poraza svoje ekipe.

"Moram da kažem da zaista igramo previše mečeva u kratkom vremenskom intervalu. Osim toga, Tomas se povredio i nije mogao kako treba da pomogne u skoku. Ipka, mogli smo da pobedimo da smo imali više sreće. Presudni faktor našeg poraza ipak je bila nepsremnost moje spoljne linije da izađe na kraj sa vrlo visokim igračima protivnika na pozicijama 'jedan' i 'dva'"

Crvena zvezda za vikend igra sa Partizanom u NLB ligi, a narednog utorka 'crveno-beli' gostuju u Vršcu u trećem kolu Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve