Nova vest
Košarka

Utorak, 06.01.2009.

21:27

EK: Zvezda bolja od Šarlroe

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su belgijsku ekipu Šarlroa rezultatom 93:91 u 5. kolu Evrokupa, ali više nemaju realnih šansi da zauzmu prvo mesto u grupi.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Za to je bila potrebna pobeda sa sedam poena razlike. ’Crveno-bele’ je predvodio Lorens Roberts sa 20 poena (8-15 iz igre, 6 izg. lopti) i 10 skokova, a Andre Ovens je zabeležio 12 poena i po 5 asistencija i ukradenih lopti. Marko Kešelj ubacio je 14 poena, a Marko Marinović imao je 13 poena, 5 skokova i isto toliko asistencija.

Najbolji kod gostiju bio je Džeri Džonson sa 20 poena i 7 asistencija. Ves Vilkinson i Džastin Hamilton postigli su po 13 pobeda.

Tokom cele utakmice igralo se veoma brzo, sa naglaskom na kontranapade i šuteve za tri poena. Pozicioni napad bio je u drugom planu, što najbolje ilustruje veliki broj poena.

Zvezda je već na početku povela sa sedam razlike preko Kešelja i Robertsa, ali se Belgijanci zahvaljujući Mateli vraćaju u igru – 27:26 za tim Svetislava Pešiča na kraju prve četvrtine.

Beograđani su u nekoliko navrata pokušali presingom da iznude grešku rivala, ali je Džonson lako nalazio rešenja i omogućavao svom timu ili lake poene ili ’otvorenu’ poziciju za šut iza linije 6,25m.

Obe ekipe izvanredno su šutirale za tri u prvom delu igre (Zvezda 8-13, Šarlroa 7-11).

Posle Ovensovih ’2+1’, Štimcevog polaganja i nove trojke Robertsa domaći tim dolazi do +9 (43:34), ali Šarlroa poenima Hamiltona i Volša ponovo hvata priključak – 56:53 za Zvezdu na poluvremenu.

Čitav meč odvijao se po sledećem principu – Zvezda stekne prednost između 5-10 poena, ali gosti uspevaju da se vrate. Niti je domaćin uspevao da prelomi, a ni Šarlroa u potpunosti da preokrene.

Na dva minuta do kraja Kikanović je pogodio dva bacanja i doneo svom timu 10 poena viška – 91:81. Vilkinson potom ubacuje trojku iz ugla, a Zvezda loše organizuje naredna dva napada.

Džonson i Matela pogađaju za 91:88 i tada se znao ishod. Gosti u završnici nisu imali ozbiljnih pretenzija na pobedu, zadovoljili su se porazom sa manje od sedam razlike, a za ’crveno-bele’ je bilo kasno da ostvare zacrtani cilj.

Crvena zvezda može da završi na prvom mestu u grupi jedino ukoliko u poslednjem kolu sledećeg utorka savlada Bamberg u gostima, a pritom Šarlroa izgubi kod kuće od Turova.

Crvena zvezda: Kešelj 14, Roberts 20, Kikanović 9, Kovač 4, Marinović 13, Nedović, Stević 1, Milošević 2, Ovens 12, Šepa, Štimac 11, Bjelica 7
Šarlroa: Volš 16, Džonson 20, Brojls 7, Hamilton 13, Hunhanu, Tabu 2, Ridik 7, Vilkinson 15, Maso, Lalić 4, Matela 7, Mejdžor

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve