Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.07.2006.

00:30

"Plavi" najbolji u Bormiju

Izvor: B92, Mondo

Autor:B92, Mondo

Default images

Košarkaška reprezentacija SCG osvojila je turnir u Bormiju, pobedom u poslednjem, trećem kolu, nad selekcijom Kanade sa 95:83.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ilić, sa 14 poena, po dva manje ubacili su Popović i Aškrabić, dok su po 11 pogodaka zabeležili Rakočević i Marinović.

Kod Kanađana najistaknutiji bio je Englis, sa 34 poena, dok su se svi ostali igrači zaustavili na jednocifrenom učinku. "Plavi" su turnir u Bormiju završili sa maksimalnim učinkom, budući da su u prve dve utakmice savladali Grčku i Italiju.

Selektor Dragan Šakota je na meču sa Kanađanima odmorio Miličića, Jorovića i Avdalovića, koji su u prethodnim mečevima bili među najboljima u "plavoj" četi. SCG je rutinskom igrom u prve tri četvrtine stekla prednost, koja je na momente iznosila i dvadeset poena, ali je do malog pada u igri "plavih" došlo u poslednjem kvartalu.

Ipak, iskustvo i kvalitet koji poseduju izabranici Dragana Šakote bili su presudni, tako da treći trijumf u Bormiju i osvajanje pehara nisu bili dovedeni u pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve