Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.05.2016.

18:15

FMP: A prebijanje sudije i rijaliti zvezde?

KK FMP saopštio je da ne vidi suštinu saopštenja Partizana i naveo da je klub iz Železnika "možda mali po broju pristalica", ali da je "po mnogo čemu veliki".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

FMP: A prebijanje sudije i rijaliti zvezde?

"KK FMP se ne boji brojnije i glasnije publike, decenijama smo se nosili i sa takvim situacijama i dozvoljavali gostujućim navijačima da uđu u dvoranu u Železniku i bodre svoj tim."

"Samo što se termin 'navijanje' i 'bodrenje' kod jednog broja vaših pristalica promenio i svodi se na puko vređanje protivnika, i ne biranje sredstava da se dođe do cilja. To je proizvod bolesti vašeg sistema koji se zove mržnja prema svima drugima, a koji uzgajate unazad preko 10 godina", navodi se u saopštenju ekipe iz Železnika.

FMP je u novom saopštenju naveo da je iznenadjen reakcijom Partizana na "jedno normalno, civilizovano" saopštenje, u kome je javnost ranije danas obaveštena da je navijačima crno-belih zabranjen ulazak na večerašnju utakmicu plej-ofa Superlige Srbije zbog uvredljivog navijanja na prvoj utakmici.

"Činjenica da ste reagovali na naše saopštenje na ovakav način, bez argumenata, pozivajući se na neku 'veličinu kluba', ne odgovarajući na suštinu činjenica koje smo izneli, govori da smo pogodili pravo u centar. Možda smo po broju pristalica mali klub, ali smo po mnogo čemu veliki, čak i za vas", navodi se u saopštenju FMP.

"Panteri" su istakli da dobro znaju ko su i kako su nastali.

"Dovoljno je pogledati spisak reprezentacija u svim starosnim kategorijama od početka 21. veka pa do danas, ali se i podsetiti istorije transfera igrača koji su ponikli u Železniku, a karijeru nastavljali u Partizanu. Neki poput Dejana Milojevića, Vese Petrovića, Nikole Bulatovića, Dušana Kecmana, Andrije Milutinovića, Miroslava Raduljice, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića... Mada je bilo i onih kod kojih rad sa čarobnim štapićem nije dao rezultata… Nećemo ih nabrajatii, verovatno se stide svoje ružne prošlosti", navodi se saopštenju.

FMP je dodao da je Partizan godinama "otimao" igrače koristeći svoju poziciju i političke veze.

"Za razliku od drugih klubova koje ste uništili svojom bahatošću, mi se ni pre, a ni sada nismo plašili da vam direktno kažemo da je vaše poslovanje, kojim ste kao 'perjanica' i 'monopolista' srpske košarke sa ogromnim državnim budžetima, brojnim transferima i punim dvoranama, došli u situaciju da vas država spasava od propasti i duga od više miliona evra, a vi znate zašto je to tako, i očigledno se plašite da istinu kažete svojim pristalicama, ali to je vaš problem sa kojim živite", navodi se u saopštenju ekipe iz Železnika.

Takođe, FMP je odgovorio i na navode Partizana da je u Železniku 2012. godine organizovana "najsramnija utakmica" u istoriji srpske košarke, kada su se sastali Crvena zvezda i Partizan. Tada su navijači Zvezde pljuvali aktere utakmice, drmali koševe i ubacivali razne oštre predmete na teren.

FMP je naveo da je Partizan "kao veliki klub i višestruki šampion 'generator' svega dobrog i lošeg u srpskoj košarci".

"Imali ste upad i prebijanje sudije na utakmici u Vršcu koje je sankcionisano sramno niskim kaznama za počinioce. Takođe, da vas podsetimo i na upad jedne 'rijaliti zvezde' u sudijsku svlačionicu tokom pete utakmice finala plej ofa 2009. godine, striptiz jednog vašeg navijača i pokazivanje genitalija pred maloletnom decom koje je ispraćeno ovacijama. O politizaciji celokupne situacije Vi ponajmanje imate pravo da bilo kome skrećete pažnju, jer su Vam konferencije za štampu u prethodnih nekoliko godina bile sve samo ne vezane za sport, a utakmice mitinzi i sredstva za reketiranje države. Što se tiče vašeg poslovanja, dovoljno govori jedna antologijska izjava jednog od vaših bivših 'da su utakmice Partizana u punoj Areni čist gubitak za klub, ali i praznik za srpsku košarku. Moramo reći na kraju, da nismo shvatili suštinu vašeg saopštenja i 'šta reći, a ne zaplakati… od smeha'?", piše u saopštenju FMP.

Druga utakmica polufinalna plej-ofa Superlige Srbije izmedju FMP i Partizana igraće se večeras od 21.00 u Železniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Zvezda naciljala novo pojačanje

KK Crvena zvezda uveliko je počela da radi na sklapanju tima za narednu sezonu, a posle zvaničnog predstavljanja Uroša Plavšića, crveno-beli su naciljali još jedno pojačanje.

Meridian sport

16:00

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu