Nova vest
Košarka

Subota, 23.02.2013.

16:07

"Promene bi bile skandal za ABA"

Direktor KK Crvena zvezda Davor Ristović izjavio je da bi promena propozicija u ABA ligi pet kola pre kraja potpuno obesmislila to takmičenje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Propozicije ABA lige su donete pre početka sezone 2012/2013 i nije normalno da se menjaju pet kola pre kraja ligaškog dela takmičenja. Želimo da verujemo u ono što je izjavio gospodin Bilić, ali i u ono što je Rado Lorbek izneo na sastanku Borda lige i Sidra".

"Pod time podrazumevamo usaglašavanje propozicija takmičenja ABA lige sa By law ECA, odnosno pravilnikom Evrolige i pravilnikom Evrokupa koji je donet na Bordu ECA u julu 2012 godine. Na tom Bordu ECA prisustvovao je gospodin Lorbek i bilo bi normalno da je vodio računa da propozicije regionalne lige budu potpuno usaglašene sa pravilima Evrolige i Evrokupa", dodao je Ristović.

Direktor Zvezde kaže da u klubu očekuju hitan, pismeni odgovor iz ABA lige i da bi bio skandal ukoliko je tačno ono što je izjavio direktor za komunikacije EL Dijego Fernandes.

“Svaka promena propozicija u ovom trenutku, pet kola pref kraj lige, bila bi nešto što potpuno dezavuiše celokupno takmičenje, samim tim i rukovodstvo lige, a na štetu klubova. Time bi naročito bili oštećeni klubovi koji na kraju ligaškog dela takmičenja zauzmu prvo ili drugo mesto, a jedan od njih, u skladu sa svojim dosadašnjim rezultatima, trebalo bi da bude Crvena zvezda Telekom. Ne želimo da sumnjamo u rukovodstvo ABA lige i da budemo paranoični, ali zahtevamo hitno pismeno izjašnjavanje čelnika Lige o ovoj temi. Promenama propiozicija pet kola pred kraj lige predstavljalo bi pravi skandal zbog čega bi bilo neophodno utvrditi odgovornost. Takođe, to bi i u značajnoj meri uticalo na organizaciju fajnal-for a regionalne lige. Ova vest je izavala veliku uznemirenost u Crvenoj zvezdi i zato tražimo hitne pismene odgovore, jer prosto ne možemo da verujemo da bi čelnici regioonalnog takmičenja dozvolii da se tako nešto dogodi”.

Na kraju, Ristović kaže da bi ovim mogla da bude ugrožena regularnost ABA lige u poslednjih pet kola.

"KK Crvena zvezda Telekom smatra da su čelnici Evrolige izuzetno ozbiljni i odgovorni ljudi koji su kroz pravila Evrolige koja sadrže preko 400 strana i kroz pravila Evrokupa sa oko 200 stranica, jasno propisali propoizicije ULEB-a. Zato hitno tražimo pismeno razrešenje ovog problema kako se ne bi i dalje stvarala atmosfera da ovaj problem svako tumači kako želi ili kako njemu odgovara i kako bi se izbegli mogući odgovori da se nismo dobro razumeli ili da pravila Evrolige i Evrokupa neko nije dobro preveo. Crvena zvezda očekuje da, bez obzira sviđale se ove izjave nekom ili ne, regionalna liga zadrži visok stepen regularnosti koji bi mogao da bude ugrožen ovim što se sada događa u poslednjih pet kola”, zaključio je Ristović.

Reakcija KK Partizan ovoga puta je izostala – portparolka kluba Sonja Savić za B92 je rekla da ’crno-beli’ od početka sezone smatraju ABA ligu nadležnom za takmičarska pitanja i da se ovim povodom neće detaljnije izjašnjavati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu