Nova vest
Košarka

Subota, 23.02.2013.

11:09

Bilić: F4 ne određuje ko ide u EL

Direktor ABA Lige Josip Bilić za B92 je negirao pisanje medija da će plasman u Evroligu sledeće godine izboriti finalisti ’fajnal fora’ regionalnog takmičenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bilić je rekao da u elitno takmičenje naredne sezone idu dve najbolje plasirane ekipe na kraju lige, odnosno prvi na tabeli i osvajač ABA lige.

U slučaju da to bude ista ekipa, prema rečima Bilića, direktan plasman u Evroligu će obezbediti drugoplasirani tim na kraju regularnog dela sezone.

Taj gospodin koji je dao informacije, ne zna ništa i to što je on rekao nije tačno. Pravo igranja u Evroligi određuje se na temelju naših propozicija i to se od početka sezone zna. U Evroligu idu dve najbolje plasirane ekipe na kraju lige. ’Fajnal for’ se igra samo za prvaka, a ostala mesta se određuju na osnovu plasmana u redovnoj ligi. To znači, na primer, ako Igokea bude prva na tabeli, ide sigurno u Evroligu, a ide i pobednik ’fajnal fora’. Ako to bude ista ekipa, u Evroligu ide drugoplasirana ekipa iz redovne lige“, rekao je Bilić za B92.

Bilić je tako odgovorio na navode direktora za komunikacije Evrolige Dijega Fernandesa, koji je istakao da će finalisti završnog turnira ABA lige igrati u elitnom takmičenju.

Pravo igranja u Evroligi u sezoni 2013/14 ostvariće klubovi ABA lige isključivo na osnovu konačnog plasmana u ABA ligi u sezoni 2013/13 i to dva najbolje plasirana kluba“, stoji u pravilniku ABA lige za sezonu 2012/13.

Bilić je, takođe, pojasnio da plasman u kvalifikacije za Evroligu zavisi takođe od plasmana na tabeli na kraju regularnog dela sezone, a ne od plasmana na završnom turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu