Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2009.

18:18

Crno-beli gostuju u 'Morači'

Košarkaši Partizana nastavljaju takmičenje u NLB ligi gostovanjem u Podgorici u subotu od 19:15 časova, gde će Budućnost ugostiti crno-bele u meču 19. kola.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Partizan je lakom pobedom nad Zagrebom 81:64 u prethodnom kolu ostao na liderskoj poziciji sa 16 pobeda i dva poraza. Crnogorska ekipa nalazi se na šestom mestu NLB lige, sa jednom pobedom manje od Zadra i Cibone koji dele četvrto i peto mesto. Budućnost dobro igra na svom terenu, pošto je od dosadašnjih devet susreta u dvorani Morača, doživela samo jedan poraz.

„Biće vrlo zanimljivo videti ko će izboriti plasman na završni turnir. Lično bih voleo da idu tri srpska kluba, ali će mnogo toga zavisiti od Cibone, kroz njene rezultate ćemo dobiti učesnike fajnal-fora. Cibona će se sigurno jako boriti do kraja, jer joj je mnogo bitno zbog bodovanja za Evroligu“, izjavio je Duško Vujošević, trener Partizana.

Posle poraza u Sarajevu od Bosne, Podgoričanima je trijumf nad dvostrukim prvakom NLB lige neophodan kako bi ostali u trci za završni turnir, a veru u pobedu pruža im i dosadašnja igra na domaćem terenu – u devet utakmica pobedili su na osam!

„Uz Zadar i Cibonu, Budućnost je najneugodniji domaćin u NLB ligi. Uvek smo se mučili u Podgorici, biće mnogo teško i sada. Ipak, mnogo smo puta pokazali da umemo da se nosimo sa pritiskom, nadam se da ćemo to potvrditi i u Morači“, rekao je Novica Veličković.

Krilni centar crno-belih, koji je u pobedi protiv Zagreba sakupio 34 indeksna poena, veoma ceni crnogorskog šampiona.

„Budućnost je izuzetno dobra ekipa. Mladi su, isto kao i mi, veoma borbeni, posebno na domaćem terenu. Upravo je ta agresivnost njihov najveći kvalitet, naravno uz igrački. Zato moramo da odgovorimo maksimalnom angažovanošću. Više puta smo dokazali da smo najbolji kada je najteže“, dodao je Veličković.

Na igračima Budućnosti je da veliku želju pretoče u dobru igru i pokušaju da savladaju Partizan. Prošle sezone “plavi” su pregoreli u velikoj želji i na kraju su poraženi, a sezonu pre prekinuli su neugodnu seriju protiv “crno-belih” koje nisu dobili četiri godine u “Morači”. Igrači crnogorskog šampiona su predoređeni da ove sezone prave čuda i uzimaju “meru” favoritima.

„Očekuje nas težak meč, u goste nam dolazi jedan od favorita za osvajanje regionalne lige. Partizan je na svim pozicijama pokriven sa dva odlična igrača, a na nama je da se pripremimo na pravi način i da pružimo dobru partiju. Pokušaćemo da im pariramo i da iskoristimo svaku eventualnu šansu da napravimo iznenađenje. Gosti su favoriti, ali mi se nećemo predati bez borbe. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za nove bodove“, rekao je bek “plavih” Miloš Bojović.

Iako za protivnika ima ekipu velikog kvaliteta, Budućnost neće ništa menjati u svojoj igri. Pokušaće da nametnu svoj stil koji bi im dao šanse za eventualnu pobedu.

„Imamo svoje principe i način igre i od toga nećemo odustati bilo da imamo za rivala Partizan ili neku drugu ekipu. Ono što treba da uradimo je da periode dobre igre produžimo što duže i da budemo u egalu sa Partizanom. Moramo igrati mirno, maksimalno koncentrisano, a u odbrani agresivno od samog starta, jer drugačije nemamo šansi protiv Beograđana“.

Podgoričani su deficitarni na centarskim pozicijama, a Partizan je ove sezone prepoznatljiv u ofanzivnom skoku. To bi moglo da bude problem za domaći tim.

„Moramo svi da idemo na skok, ne smemo da se oslanjamo samo na centre. Na spoljnim igračima je da im pomažu pod košem i da ih na taj način pokušamo rasteretiti i da pokušamo da nadoknadimo taj nedostatak. Želimo da se pokažemo pred publikom koja je u velikom broju došla protiv Cibone. Moramo da damo sve od sebe, da se borimo za svaku loptu i da budemo dostojan rival favorizovanom Partizanu“, zaključio je Bojović.

U prvom susretu ove sezone, Partizan je ostvario pobedu od 85:71, a nakon meča u Podgorici „crno-bele“ očekuje premijera u top 16 Evrolige protiv grčkog Panatinaikosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu