Nova vest
Košarka

Utorak, 18.11.2008.

17:42

EL nije usvojila žalbu Partizana

Disciplinski sudija Evrolige odbio je žalbu KK Partizan na utakmicu 4. kola sa Panioniosom, koja je registrovana rezultatom 72:67 za grčki tim.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Posle utakmice Panionios – Partizan, odigrane 13. novembra 2008. godine, "crno-beli" su uložili žalbu na odluku sudija da ne priznaju trojku Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi. Arbitri su posle utakmice pregledali snimak i nakon toga odlučili da trojka ne bude uračunata u konačni rezultat.

U utorak u KK Partizan iz Evrolige stigla odluka da žalba nije uvažena i da će utakmica biti registrovana rezultatom 72:67. U obrazloženju odluke prema članu 27 (stav 1) i članu 1 (stav 6) Disciplinskog pravilnika navodi se da „odluka sudija u vezi poena je konačna i ne može biti razmatrana i poništena”.

Na osnovu snimka sudijska trojka je procenila da je lopta prilikom šuta Partizanovog igrača bila još u njegovim rukama kada se čula sirena i kada su se upalile svetla na tabli. Na osnovu prethodno pomenutih članova, takva odluka se ne može razmatrati. S obzirom na pomenuto Disciplinski sudija smatra da njegova intervencija u ovom slučaju nije moguća, pošto nema regulative koja mu dozvoljava da preinači ili preispita odluku sudija sa terena, tako da žalbu mora da odbije bez daljeg razmatranja.

Međutim, s obzirom da se Partizan isključivo žalio na vreme koje je pušteno 1.3 sekunde ranije, u trenutku izvođenja lopte za poslednji napad, što bi ujedno bilo i dovoljno da se postigne koš u regularnom vremenu, srpski klub će razmotriti ovu odluku Evrolige i u narednim danima odlučiti da li će se žaliti Apleacionom sudiji. Rok koji je ostavljen za žalbu je 10 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu