Nova vest
Košarka

Subota, 16.05.2015.

09:10

Košarkašice pobedile i Francusku

Srpske košarkašice ostvarile su i drugu pobedu na turniru u Lionu, pošto su slavile protiv selekcije domaćina Francuske sa 64:63.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
kss.rs

Izabranice Marine Maljković su u prvoj zvaničnoj utakmici na pripremama za Evrobasket slavile protiv Slovačke, a protiv aktuelnih evropskih vicešampionki su imale znatno teži test.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je sjajno ušla u meč, kontrolisala je igru, ali su se domaće igračice probudile u narednom periodu i uspele da preokrenu i posle 20 minuta su vodile sa 34:30.

To je na poluvremenu razmrdalo selekciju Srbije, koja je u trećoj četvrtini pokazala svoju najbolju igru. Izabranice Marine Maljković su taj period dobile sa 22:13, a na kraju se ispostavilo da su tada ostvarile ključnu prednost. Iako su Francuskinje pretile, čak su imale i šut za trijumf, ispostavilo se da je Milica Dabović postigla ključne poene sa slobodnih bacanja 11 sekundi do kraja.

Najefikasnija u trijumfu selekcije Srbije bila je Ana Dabović sa 12 poena i tri skoka, dok je Milica Dabović upisala poen manje. Dvocifrene su bile i Nevena Jovanović i Danijel Pejdž, koje su upisale po deset poena, kao i pet, odnosno šest skokova.

U timu Francuske, Dijandra Čačauang je imala sedam poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Endene Mijem imala šest poena i pet skokova.

Reprezentaciju Srbije u subotu od 16.30 očekuje susret sa Velikom Britanijom, koja je ranije tokom dana pobedila Slovačku sa 60:51.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igraće se od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu