Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.10.2014.

11:15

EL: Zvezdina grupa nepredvidiva

Velikani evropske košarke, ekipe koje dolaze, šampion Evrokupa i debitant Neptunas. Tako Evroliga predtsavlja D grupu u kojoj će igrati i Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evroliga je Zvezdu predstavila kao veoma mladu ekipu koja će imati veliku podršku sa tribina.

Kapiten Luka Mitrović rekao je da tim ne sme nikoga da potceni.

„U grupi je ekipa Neptunasa koja je možda na papiru autsajder, ali sama činjenica da igraju Evroligu i da dolaze iz Litvanije koja je košarkaška zemlja, dovoljno govori o njima“, rekao je Mitrović o najmanje poznatom rivalu u D grupi.

U najavi pred start takmičenja, na sajtu Evrolige se navodi da je D grupa nepredvidiva sa verovatno najboljim navijačima u Evropi. Olimpijakos je prvi favorit ove grupe, iako je nedavno smenio trenera Barcokasa.

„Imamo veliko poštovanje prema rivalima. Ovo je teška grupa, ali spremićemo se za svaki meč i pokušaćemo da savladamo svakog rivala“, rekao je Brajant Danston.

Trener Valensije Velimir Perasović je kao igrač osvojio tri Evrolige i zna ša ga očekuje u grupi D.

„Ova grupa je veoma teška. Ne samo zbog Olimpijakosa koji je jedan od favorita za osvajanje titule. Tu su i Galatasaraj, Crvena zgvezda i Kuča Laboral, ekipe koje takođe imaju veoma dobre igrače. Biće teško i moramo da budemo spremni da na svakoj utakmici dajemo maksimum“, kaže Perasović.

Galatasaraj je prošle sezone stigao do četvrtfinala Evrolige, a ove sezone je, čini se, još snažniji. Karlos Arojo i sjajna publika garant su dobrih rezultata turskog velikana.

Neptunas je na papiru autsajder iz ove grupe, ali će sigurno želeti da ostavi trag u svojoj prvoj sezoni u Evroligi.

„Nema favorita, možemo da pobedimo svakoga. Sigurno je da je grupa teška. Niko ne zna ko će proći dalje“, rekao je centar Neptunasa Šarakauskas Vitautas.

Kuča Laboral je dosta izmenila svoj roster, a najveća snaga je njihova publika.

„Znam da ćemo imati veliku podršku na putu ka Top16 fazi. Igraćemo teške mečeve sa velikim rivalima, pa će nam biti veoma važno da imamo šestog igrača na domaćem parketu“, smatra Fabijan Kozer iz Laboral Kuče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu