Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.07.2014.

13:54

Mitrović za B92: Želimo u Top16

Mladi košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je za B92 da je grupa u Evroligi ujednačena, slično kao i prošle sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je na žrebu u Barseloni izvučena u D grupi zajedno sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboral Kučom, Galatasarajem i Neptunasom.

Mitrović je istakao da će iskustvo iz prošle sezone sigurno pomoći njemu i njegovim saigračima i dodao da je cilj korak više odnosno plasman u Top16 fazu.

„U grupi se nalazi praktično pet podjednakih ekipa gde svako svakoga može da dobije. Naravno, ne želim da potcenjujem ekipu Neptunasa koji je samim učešćem u Evroligi pokazao da je dobra ekipa. Ove ekipe iz prva četiri šešira su slične kao iz prošle godine gde bukvalno svako svakoga može da dobije i kod kuće i na strani. U Evroligi u koju god grupu da ’upadnete’ nema lakih protivnika, to su sve vrhunske ekipe sa velikim budžetima i biće potrebno dosta rada i malo sreće kako bi se ispunio neki cilj, a to je korak napred u odnosu na prošlu sezonu“, rekao je talentovani košarkaš za B92.

Zvezda je, međutim, iskusnija za jednu sezonu u Evroligi.

„Sigurno da će nam to pomoći. Evroliga je najviši nivo takmičenja, igrate protiv vrhunskih ekipa, protiv vrhunskih igrača i upravo kroz te utakmice sazrevate i individualno i kao tim. Mislim da smo prošle sezone izvukli neke pouke, izgubili smo dosta mečeva u nekim neizvesnim završnicama i to će nam sigurno mnogo značiti ove sezone. Očekuju nas jaki protivnici kao i prošle sezone, ali mislim da ćemo nakon iskustva iz prošle ispraviti neke greške ovoga puta. Koliko god da je jako to takmičenje, sigurno je da ne želimo da se zadovoljimo samim učešćem u Evroligi. Želimo da budemo konkurentan tim kakav smo bili i prošle godine kada nam je falilo malo sreće i iskustva. Mislim da uz te stvari možemo da napravimo taj cilj i plasiramo se u Top16, što bi za nas predstavljalo veliki uspeh.“

Mitrović iza sebe ima turbulentnu i ipak veoma uspešnu sezonu. Ustalio se čak i u prvoj petorci Crvene zvezde, ali je usledila povreda kolena. Ipak, mladi košarkaš brzo se vratio na parket iako povreda nije bila naivna i zaslužio je poziv selektora Đorđevića.

„Pa iz mog ugla to je bila dosta čudna sezona. Imao sam šansu da igram u Evroligi i vidim kako to izgleda, dobio sam ulogu u timu, igrao sam dobro i sticao samopouzdanje, a onda se desila nezgodna povreda, pa posle i povratak. Na kraju je stigao i poziv selektora Đorđevića. Stvarno za mene čudna i dugačka sezona u svakom smislu, ali mislim da sam povredu ostavio iza sebe i da sam maksimalno spreman za obaveze sa nacionalnom selekcijom, a kasnije i obaveze sa Crvenom zvezdom.“

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović rekao je za B92 da će Zvezda sve mečeve Evrolige igrati u Kombank areni. Zvezda ća nastupati u D grupi sa Olimpijakosom, Galatasarajem, Valensijom, Laboral Kučom I Neptunasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu