Nova vest
Košarka

Utorak, 08.05.2012.

18:56

Partizan slavio u Železniku

Košarkaši Partizana mt:s savladali su ekipu Radničkog FMP u utakmici desetog kola Argroživ košarkaške lige Srbije rezultatom 82:66.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan i Radnički FMP sastali su se ove sezone u 3. kolu, a "crno-beli" su i tada bili bolji sa 90:70.

Ekipa Vlade Jovanovića prva je na tabeli ASL sa osam pobeda i dva poraza, dok je tim iz Železnika peti i sad ima skor od pet pobeda i pet poraza.

Radnički je prvu četvrtinu dobio sa šest poena prednosti (20:14), ali su "crno-beli" preokrenuli rezultat u drugoj četvrtini. Šampion Srbije otišao je na odmor sa dva poena prednosti 41:39.
U nastavku ae igralo koš za koš, ekipa Radničkog nije dozvolila Partizanu da napravi veću razliku, pa su "crno-beli" dobili treću deonicu sa svega pola koša razlike (17:16).

Tim iz Železnika uspeo je da održi visok nivo igre do 35. minuta, kada je Partizan stigao na pet poena razlike, a zatim nastavio da uvećava prednost, da bi na kraju slavio rezultatom 82:66.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Milan Mačvan sa 18 poena i osam skokova, Džejms je ubacio 17, a Vladimir Lučić 16 poena.

U timu iz Železnika najefikasniji je bio Ivan Smiljanić koji je utakmicu završio sa 19 postignutih poena i šest skokova, a među najefikasnije strelce upisali su se još Milovanović sa 11 poena i Stamenković i Đokić koji sa deset.

Partizan se u narednom kolu 11. maja sastaje sa Radničkim iz Kragujevca, dok će Radnički FMP dan kasnije ugostiti vršački Hemofarm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu