Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.08.2009.

12:52

Zvezda bez Pešića

Prema pisanju 'Novosti' Svetislav Pešić neće opstati na klupi Crvene zvezde, iako je klub sa Malog Kalemegdana u sredu odlučio da mu pošalje ponudu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Završio sam posao u Zvezdi. Nema govora o bilo kakvoj ponudi, ne zbog toga što me ne interesuje. Naprotiv, zanima me sve što je u vezi sa Zvezdom, ali trenutak za dogovor je prošao. Nisam ljut i nikoga ne osuđujem, samo mi je malo zasmetalo što se sve desilo suviše kasno", rekao je Pešić.

Predsedništvo kluba zasedalo je u utorak i odlučilo da Pešiću pošalje predlog ugovora za sledeću sezonu.

"Opačić mi je rekao da se o Vučićevićevoj ostavci na mesto predsednika nije ni raspravljalo, kao i da je odlučeno da se meni još jednom ponude uslovi za nastavak saradnje. Odgovorio sam mu da sam već odavno obavestio ljude iz kluba da je trenutak za dogovor prošao i da je za Zvezdu najbolje da što pre nađe novog trenera. Poručio sam i da sam na raspolaganju da pomognem koliko je moguće, ili koliko bi budući trener želeo da pomognem."

Pešić je isti stav saopštio i predsedniku skupštine Zoranu Drakuliću na nedavnom sastanku.

"Kada me zvao Drakulić rekao sam „dolazim da razgovaramo“. I njemu sam saopštio da svoju budućnost više ne vidim u Crvenoj zvezdi."

Samo mesec dana ranije, sve je izgledalo potpuno drugačije.

"Tada je Vučićević kao predsednik prihvatio koncept, koji je trebalo da vodi Zvezdu u pravcu Evrolige preko dva mesta u kvalifikacijama, bilo iz jadranske ili srpske lige. Konstatovali smo da su naši igrači učestvovali u osvajanju tri zlatne medalje, da imamo i jednog kadetskog reprezentativca, kao i da će nam za ostvarenje cilja biti potrebni i iskusni igrači. Vučićević je rekao da će biti finansijskih teškoća, a onda su ga potencijalni sponzori gurnuli niz vodu."

Vučićevićeva ostavka promenila je tok priče.

"Sloba je najviše učinio za klub, spasao ga od gašenja, ali sam mu rekao da je tim potezom gurnuo Zvezdu u duboku neizvesnost. Posle toga sam rekao da više sebe ne vidim u toj priči. Žao mi je, imali smo fantastičnu saradnju, ponekad je bilo i nervoze, ali mi je veoma drago što sam bar jednu godinu svoje karijere posvetio vraćanju imidža Crvene zvezde."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu