Nova vest
Košarka

Sreda, 03.07.2013.

10:15

Ivković najavio promene na spisku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Duda Ivković najavio je promene na prvobitnom spisku kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivković je iznenadio sa pojedinim imenima početkom juna, ali će zbog povreda pojedinih igrača morati na napravi izmene.

"Ništa ne mogu da vam kažem u ovom trenutku. Očekuje me serija sastanaka pre nego što donesem odluku, koja će biti saopštena u sredu ili četvrtak", rekao je Ivković.

Na prvobitnom spisku nalazi se 20 imena, pozive će očigledno dobiti neki novi igrači, koji će konkurisati za Evrobasket koji će se održati u Sloveniji od 4. do 22. septembra.

Zbog problema sa povredama selektor sigurno neće moći da računa na Duška Savanovića i Novicu Veličkovića, a postoje informacije da je isti slučaj i sa Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

Pripreme selekcije počinju u ponedeljak 8. jula, nakon sedam dana testiranja i rada u Beogradu naši košarkaši putuju na bazične pripreme u Kranjsku Goru do 28. jula, a potom će tri dana boraviti u Rogaškoj Slatini.

Početkom avgusta je planiran turnir u Celju (2-4. avgust) na kojem će učestvovati još Tursa, Letonija i Slovenija. Srbija će do kraja avgusta nastupiće na još tri jaka turnira – na trofeju Beograda, u Francuskoj i Turskoj.

Srbija će u Sloveniji igrati u grupi sa Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Letonijom u Jesenicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu